Boottocht voor scootmobielers.

15 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een paar keer per jaar maakt Jannes Schreuder samen met een aantal andere vrijwilligers van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht een speciale tocht met veel scootmobielers. Tijdens één van die tochten sprak hij mensen die vertelden dat zij het reizen per vliegtuig, boot of bus zo misten. Dit bracht Jannes op het idee om eenmalig een boottocht te organiseren voor scootmobielers. Hij schreef een aantal organisaties en bedrijven aan om de tocht te sponsoren en dit lukte. Donderdag 19 mei gaat er speciale boot, de Smaragd 2, waarop maximaal 60 scootmobielers en ongeveer 20 vrijwilligers kunnen meevaren naar de Rotterdamse havens.

,, Nu kunnen deze mensen iets meemaken wat ze dikwijls heel lang hebben moeten missen. Ze krijgen een geweldige dag met koffie, gebak en een heerlijke lunch met soep en een broodbuffet aan boord", vertelt Jannes. ,,Alle noodzakelijke voorzieningen die van belang zijn voor mensen met een handicap zijn aanwezig. Twee vrijwilligers van het Rode kruis zullen voor de medische begeleiding zorgen. Zij hebben ook een AED bij zich. En er zal een specialist van de firma Beenhakker aan boord zijn om eventuele (nood)reparaties aan de scootmobielen te verrichten. Fred Amsing, voorheen beroepsfotograaf, zal het plezier, het uitzicht en de geneugten van de dag vastleggen.'' Jannes zegt geweldig blij te zijn dat deze boottocht georganiseerd kan worden dankzij de sponsoren waaronder de Lionsclub Souburgh en Stichting de Kaai.

's Morgens om 10.00 uur kan er worden ingescheept in de Sliedrechtse haven. 's middags om 17.00 uur zal de boot daar ook weer afmeren. De deelnemers aan deze dag moeten vooraf wel een eigen bijdrage van € 7,50 betalen. Aanmelden kan tot 10 mei bij de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht in gebouw De Reling, Industrieweg 13, tel. 0184-426729.

Foto: Zij en haar scootmobiel kiezen 19 mei het ruime sop.

advertentie
advertentie