Stilstaan bij Pasen

15 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (Middeldiepstraat/ hoek Oranjestraat) wordt deze week stilgestaan bij het lijden, sterven en de opstanding van Jezus Christus. Zo wordt er op Witte Donderdag (21 april) om 19.30 uur een dienst gehouden, waarin het Heilig Avondmaal wordt gevierd. Deze viering is speciaal gericht op kinderen. Het lijdensverhaal van Jezus Christus staat centraal in de dienst op Goede Vrijdag (22 april) om 19.30 uur. Dit verhaal wordt gelezen uit het Johannes Evangelie. Tussendoor zingt het Alblasserwaards Vocaal Ensemble onder leiding van Henny Korevaar bekende koralen uit de Johannes Passion van J.S. Bach. Arjan Versluis (orgel) begeleidt de samenzang.

In de avonddienst op Stille Zaterdag (23 april, 20.30 uur) wordt de nieuwe Paaskaars binnengebracht, als teken van de opstanding van Christus uit de dood.

Op zondag 24 april zullen de diensten ook in het licht staan van de opstanding. Aan de ochtenddienst (9.30 uur) wordt muzikaal meegewerkt door het A-orkest van de Muziekvereniging Crescendo uit Sliedrecht.

De Gereformeerde Kerk nodigt de inwoners van Sliedrecht van harte uit om met hen het echte Paasfeest te vieren.

advertentie
advertentie