Peter van den Bergh voor derde keer clubkampioen van Sliedrecht

17 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de dertigste en tevens laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht zijn alle beslissingen gevallen. Zo werd Peter van den Bergh na een snelle zege op Peter Vis voor de derde keer clubkampioen van Sliedrecht. De secretaris van de vereniging kende een zwakke start van het seizoen, maar langzaam maar zeker kroop hij omhoog om in de laatste ronde definitief de koppositie in te nemen.

Titelverdediger Wim Hokken was op weg naar zijn twintigste kampioenschap, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats is voor Hans Klein, die via een krachtige opmars het brons behaalde. Vierde is Robert van Rekom geworden, die in de laatste ronde nog net zijn vader voorbij ging na het onderlinge duel te hebben gewonnen. Juan Garcia speelde een geweldig seizoen, maar moest helaas de laatste maanden verstek gaan, waardoor hij niet toe kwam aan het gewenste aantal partijen. Hopelijk zal hij volgend seizoen wel weer van de partij zijn. Onderaan speelden Leo Koppelaar en leen Dubbeldam een spannend duel uit, die uiteindelijk in remise eindigde.

Tweede team degradeert

Na een dramatische laatste ronde van de Promotieklasse van de Rotterdamse Schaakbond is het tweede team van Sliedrecht gedegradeerd. Alle uitslagen vielen verkeerd, terwijl het team van teamleider Peter Dekker zelf verloor van Rokado 1 met 5-3. De jonkies van de Sliedrechtse reserves deden wel wat van ze verwacht werden, namelijk winnen. Robert van Rekom, Niels Mijnster en Tobias Dekker wonnen, maar dat bleek dus niet genoeg voor de handhaving.

Niels Mijnster en Robert van Rekom werden de topscorers van het team met respectievelijk 6 en 5,5 punten uit 7 partijen. Volgend seizoen speelt het tweede team dus weer in de eerste klasse.

Andrew Mensing verslaat broer

In de elfde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht is het kampioenschap in de eerste groep weer helemaal open. Koploper Adrian Mensing werd verslagen door broer Andrew, waardoor het verschil tussen de broers minimaal is geworden. Ook Jurgen de Haan en Jorik Klein hebben nog kans op het kampioenschap. Maar de jongste van de broers Mensing heeft in ieder geval de spanning weer teruggebracht.

In de tweede groep was het weer een goede ronde voor de gebroeders Stuij. Koploper Rick had geen kind aan Kjell Mijnster, terwijl Daan de nummer twee, Jochem Nederlof, verraste en fraai wist te winnen. Koos vd Berg is met een flinke opmars bezig en wist te winnen van Yorick de Groot.

Adrian Mensing derde bij groot jeugdtoernooi

Bij één van de grootste jeugdtoernooien van Nederland heeft Adrian Mensing het in de D-categorie uitstekend gedaan. Met een score van 7 uit 9 werd hij gedeeld tweede. Lange tijd had Adrian kansen op de eerste plaats, maar hij verspeelde dat in de voorlaatste ronde. Met een prachtige gedeelde tweede plaats stijgt hij ook weer in het klassement van de GrandPrix-reeks. Broer Andrew eindigde op een keurige zesde plaats. De broers spreken zodoende een steeds grotere rol in hun leeftijdscategorie.

Uitslagen senioren interne competitie:

Peter van den Bergh - Peter Vis 1-0

Wim Hokken - Evert Bos 1-0

Robert van Rekom - Jerry van Rekom 1-0

Hans Klein - J.W. Kraaijeveld 1-0

Wim Pool - Hans Dubbeldam 1-0

Jan Blokland - Kees Wessels 0-1

Hans Snel - Theo Dekker 0-1

Mark van Hulst - Kees vd Does 0-1

Leen Dubbeldam - Leo Koppelaar ½-½

Uitslagen jeugdgroep 1:

Andrew Mensing - Adrian Mensing 1-0

Jorik Klein - Cynthia vd Linden 1-0

Jurgen de Haan - Roland Kop 1-0

Tjerry Hut - Christiaan Verheij 0,5-0,5

Robin Urbanus - Joran van Eijl afg.

Uitslagen jeugdgroep 2:

Jochem Nederlof - Daan Stuij 0-1

Koos vd Berg - Yorick de Groot 1-0

Kjell Mijnster - Rick Stuij 0-1

Jesse Stam - Kees Redelijkheid 0,5-0,5

advertentie
advertentie