Sliedrecht laat belangrijke punten liggen bij hekkensluiter

17 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / WIJK EN AALBURG - Door bij hekkensluiter NOAD'32 teleurstellend met 1-1 gelijk te spelen heeft Sliedrecht (opnieuw) twee belangrijke punten laten liggen in een alles-of-niets slotoffensief van het seizoen met het doel de nacompetitie te bereiken. Pas in de blessuretijd wist Sliedrecht nog op gelijke hoogte te komen toen Roy Leeuwestein vanuit een scrimmage binnenschoot en daarmee Sliedrecht een beschamende nederlaag wist te besparen. Er was zelfs nog een droomkans op winst maar rechterspits Hakan Tokul wist dit buitenkansje in de allerlaatste seconde van de wedstrijd niet te verzilveren.

Sliedrecht acteerde ruim een uur lang te ongeïnspireerd in de veronderstelling dat de zegetreffer toch wel zou komen. Het had daarbij de tegenslag dat spits Göksel Çakir na 25 minuten geblesseerd uitviel waarmee de besluiteloosheid in de frontlinie verder toenam. Sliedrecht speelde het overgrote deel van de wedstrijd in een veel te laag tempo en speelde daarmee het conditioneel kwetsbare NOAD'32 volledig in de kaart. Toen topscorer John van Bergeijk met een knappe individuele actie zijn team na 65 minuten op voorsprong had gezet (1-0) kwam het besef bij de gasten dat ze het over een andere boeg moesten gooien. Sliedrecht zette aan voor een alles-of-niets offensief met de uiteindelijke gelijkmaker in blessuretijd.

Sliedrecht kon daardoor maar zeer bescheiden profiteren van de misstap van Drechtstreek (5-1 nederlaag bij Hardinxveld) en Altena (0-2 tegen Good Luck) en zal aaanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk uit een ander vaatje moeten tappen om de laatste kleine kans niet vroegtijdig uit handen te geven.