Dames vv Sliedrecht boeken klinkende zege op De Zwerver

18 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De strijd om de zevende plek op de ranglijst was zaterdag de inzet van de wedstrijd tussen Sliedrecht en De Zwerver. Op het eerste gezicht misschien van weinig belang, maar in het debuutjaar in de damescompetitie is Sliedrecht er op gebrand om minimaal in de middenmoot te eindigen. Inmiddels waren de Kinderdijkers tot op drie punten genaderd, maar een goed spelend Sliedrecht heeft met een verdiende overwinning die zevende plaats weer stevig in handen.

Sliedrecht kende een droomstart: bij de derde gevaarlijke hoekschop binnen vijf minuten wist Sharon, met wat hulp van een Zwerver-verdedigster, de 1-0 te scoren. Sliedrecht nam hierop geen gas terug en hield De Zwerver flink in de greep. Kim kon zich opnieuw onderscheiden met scherp genomen corners die de verdediging van De Zwerver menigmaal in problemen brachten. In de vijftiende minuut was het dan toch raak. Na een goede onderschepping zette Anne Roos met een mooie dieptepass Sharon in een keer vrij voor de keeper. Die nam de bal prima mee, dacht niet na en schoot fraai de 2-0 in de touwen.

De Zwerver speelde met een versterkt middenveld en dwong de verdediging toch regelmatig tot ingrijpen. Dat ging de laatste linie meestal goed af, zeker in samenwerking met de geconcentreerd meevoetballende keeper Ilse. Zij was, als stand-in voor Sharona, echter kansloos op een fraaie vrije trap die in de kruising werd gekruld: 2-1.

Na deze treffer ging de wedstrijd gelijk op. Aan Sliedrecht-kant vervulde Claudia een belangrijke rol door vaak aanspeelbaar te zijn, goed te combineren met Sharon en een storende factor te zijn wanneer De Zwerver in balbezit kwam. Lisanne en Samira schuwden de duels evenmin en werkten hard om de bal in de ploeg te houden.

Direct na rust bewees Sliedrecht zichzelf een goede dienst door snel te scoren. Opnieuw was het Sharon die kon profiteren van half ingrijpen van de rood-zwarten. De keeper grabbelde de bal uiteindelijk in haar handen, maar het leer was intussen de achterlijn gepasseerd: 3-1. De ingebrachte rechterspits Sera de Bruin brak op aangeven van Paula regelmatig gevaarlijk door. Uit een van die aanvallen stond de lat een goal van Claudia in de weg. Een kwartier voor tijd kreeg zij dan toch de beloning voor haar goede wedstrijd door de 4-1 te scoren uit een doorbraak over rechts. De Zwerver bleef het proberen maar met de goed ingevallen Melissa van de Voren in de verdediging liet Sliedrecht het niet meer spannend worden.