Blues, swing en boogie woogie op The Night of United by Music

18 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIERDECHT / GIESSENBURG - United by Music organiseert samen met vier Lions en vier Rotary Clubs uit de Alblasserwaard een Blues, Swing en Boogie Woogie Festival met als titel The Night of United by Music. Hiermee wordt het oude festival Jazz op Tilt nieuw leven ingeblazen. Enkele grote internationale artiesten zullen tijdens het festival optreden, waaronder Candye Kane, B.B. & The Blues Shacks, Nico Wayne Toussaint, Mr. Boogie Woogie, Karen Neumann & Swinghouse, Ice Cream, St. Louis Slim en de artiesten van United by Music. De avond vindt plaats op zaterdag 18 juni in de Til in Giessenburg.

De hoofdartiest van het festival is de Amerikaanse Bluesdiva Candye Kane. Kane combineert verschillende soorten muziek, een kleurrijke combinatie van traditioneel en eclectisch. Haar live shows zijn inmiddels legendarisch. Ze eert de moedige bluesvrouwen uit het verleden, maar staat met beide voeten in het heden. Ze zingt, schreeuwt, kreunt door een leven vol lijden en het overwinnen van obstakels. Ze gebruikt muziek als therapie en schrijft vaak nummers met een positieve boodschap, waardoor ze het publiek vrolijk en genezen achterlaat. Aangekleed in fel gekleurde veren, glitters en lovertjes ziet Candye er altijd uniek uit. De band van Candye is tijdens the Night of United by Music extra bijzonder. Het uitzonderlijke gitaartalent Laura Chavez is uiteraard van de partij, maar de band wordt extra aangevuld met Boogie Woogie pianiste Sue Palmer en de blazers Billy Watson (mondharmonica) en Jonny Viau (saxofoon).

B.B. & the Blues Shacks behoort tot de beste live bands van Europa. Deze Duitse band werd in 1989 opgericht en sindsdien hebben zij al veel belangrijke muziekprijzen gewonnen voor onder andere beste Bluesband en beste vocalen. De Shacks spelen authentieke swingende blues en hun live optredens zijn legendarisch.

Verder zal Nico Wayne Toussaint het podium onveilig maken met zijn mondharmonica en zijn magnifieke stem. Deze Franse artiest won eerder de prijs voor beste bluesartiest van het jaar. Ook pianist, zanger en bandleider Mr. Boogie Woogie is van de partij. Hij werd dit jaar genomineerd voor The Dutch Blues Awards als beste toetsenist en maakt veel kans om deze award te winnen.

Daarnaast zal de zwoele en swingende Karen Neumann (USA) het podium in De Til betreden, met haar band Swinghouse bestaande uit vocalisten, blazers en een rhythm sectie. De Bluesband St. Louis Slim speelt ronkende Chicagoblues, waarbij de oorspronkelijke klanken van de swamp Blues uit de zuidelijke staten van de Verenigde Staten ook de ruimte krijgen.

De artiesten van United by Music bijten het spits af van het festival. De talentvolle artiesten met een verstandelijke beperking zullen samen met de Bluesband van Candye Kane optreden.

Het festival begint om 20.00 uur en zal rond middernacht afgelopen zijn. Kaarten voor het festival kosten €19,- in de voorverkoop en kunnen besteld worden via de website: www.nightofunitedbymusic.nl. Kaarten kunnen ook aan de deur gekocht worden en kosten dan €22,-. De opbrengst van het festival is bestemd voor de stichting United by Music, die hiermee de talentontwikkeling van haar artiesten, de uitbreiding van de artiestengroep en het organiseren van optredens en een tour zal financieren. De vrijwilligersorganisatie United by Music bestaat inmiddels vijf jaar met als doel mensen met een verstandelijke beperking als muzikaal artiest op het podium te helpen.

advertentie
advertentie