Sliedrecht laat belangrijke punten liggen

20 april 2011 om 00:00 Nieuws

WIJK EN AALBURG - Door het 1-1 gelijke spel tegen hekkensluiter NOAD'32 is de opgave voor Sliedrecht om in de race te blijven voor de nacompetitie weer een stuk moeilijker geworden. Juist op de dag dat Drechtstreek met 5-1 verliest bij Hardinxveld en Altena het onderspit delft tegen Good Luck (0-2) had het keurkorps van coach Ron van den Berg een gouden slag kunnen slaan. De ploeg mocht echter zelfs de handen dichtknijpen dat het niet nog meer averij op had gelopen, gezien het feit dat de Sliedrechtse gelijkmaker pas ver in blessure tijd viel. Daar staat tegenover dat Hakan Tokul een droomkans op de overwinning in de ultieme laatste seconde van de wedstrijd liet liggen: de rechterspits schoot te zacht in waardoor doelman Arjan Poelstra nog kon redden.

De uiteindelijke winst was zeker niet verdiend geweest. Daarvoor speelde de Lockhorst-club voor het overgrote deel van de wedstrijd te plichtmatig en was de ultieme wil om te winnen ver te zoeken. Sliedrecht speelde NOAD'32 in de kaart door in een te laag tempo de klus te willen klaren, vertrouwende op dat ene moment waarop de goal(s) toch wel zou vallen. Die kansen namen al enigszins af toen spits Göksel Çakir na een klein half uur van het veld moest met een hamstring blessure en de trainer met Kenny Stuij van den Herik weliswaar een zeer ijverige, maar in zijn acties weinig gelukkige stand-in had.

Sliedrecht kreeg na ruim een uur spelen zelf het deksel op de neus, toen topscorer en NOAD-icoon John van Bergeijk in een één-tegen-één duel zijn tegenstander handig uitkapte en met een lage, strakke schuiver in de verre hoek doelman Patrick Benthem kansloos liet: 1-0. Voor Sliedrecht het sein om een tandje bij te schakelen. Het resulteerde in een alles-of-niets offensief, waarbij in blessuretijd de bal in een overvol strafschopgebied goed viel voor de voeten van Hakan Tokul, die succesvol wist binnen te schieten: 1-1. Sliedrecht ging nog op zoek naar meer, maar een tweede treffer was Hakan Tokul, ondanks een honderd procent kans daarop, niet gegund.

Aanstaande zaterdag krijgt Sliedrecht bezoek van degradatiekandidaat Sleeuwijk, die op sportpark De Lockhorst het uiterste zal geven om uit de gevarenzone te kunnen geraken. Voor Sliedrecht is er maar één optie: winst op Sleeuwijk brengt het team iets dichter bij een positie op de ranglijst die wellicht voldoende kan zijn voor een ticket voor de nacompetitie. Aanvang 14.30 uur.

advertentie
advertentie