Sliedrecht Sport sluit seizoen af in stijl

20 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / HOUTEN - Als er zich vanavond (woensdag) geen schokkende dingen hebben voorgedaan, dan heeft Sliedrecht Sport voor eigen publiek een punt gezet achter het volleybalseizoen 2010-2011. Uitgaande van een tweede overwinning in een serie best of three (de uitslag konden we bij het ter perse gaan van deze krant niet meenemen, red.) heeft de selectie van trainer-coach Meino Rozendal de vijfde plaats in de eindrangschikking veilig gesteld. Dat deze eindklassering niet geheel tot de verbeelding spreekt van een ieder uit het collectief is reeds meerdere malen gememoreerd. Toch heeft het team na de desastreuze serie tegen Alterno de draad goed opgepakt. De ploeg wist bekerfinalist VC Sneek in twee wedstrijden te kloppen en was het ook afgelopen zaterdagavond in Houten te sterk voor Taurus.

Door Wim van Mourik

Sliedrecht Sport won overtuigend met 3-1 ofschoon er in de eerste set nog enige motivatie ontbrak om vanaf de eerste opslag de strijd met volle energie aan te pakken. Na een gedwongen pauze van twee weken kwam Sliedrecht Sport aanvankelijk moeilijk op gang. De pass was verre van goed verzorgd, de foutenlast aanzienlijk, kortom: de 25-21 winst voor Taurus was snel verklaard. Vanaf de tweede set werd de draad echter weer opgepakt en onder invloed van een goede service, een goed sluitende blokkering en goed verdedigend werk in het achterveld werd Taurus gaandeweg de wedstrijd de wil opgelegd: 21-25, 17-25 en 10-25.

Een prima basis derhalve om het karwei in de tweede wedstrijd definitief af te maken en nog met een enigszins voldaan gevoel de zomerpauze in te gaan. In die zomerpauze is er volop werk voor de technische staf en het management om over een aantal maanden weer klaar te staan voor een nieuwe jaargang. Binnen de selectie hebben op dit moment Fanny Lafeber, Nikki Hoevenaars en ook Karine Muilwijk aangegeven volgend seizoen geen deel meer uit te zullen maken van de selectie. Voor Fanny is de combinatie topsport en werk steeds moeilijker te maken, Nikki zoekt een nieuwe uitdaging en voor Karine Muilwijk lonkt een buitenlands avontuur. Een fikse tegenvaller voor trainer-coach Meino Rozendal, al was de belangstelling voor de energieke diagonaal speelster reeds genoegzaam bekend. ,,Karine is voor ons van heel grote waarde geweest; de statistieken wijzen dat overtuigend uit. Het zal een hele klus worden om dit gemis op te vangen. Speelsters met de kwaliteiten van Karine en op de positie van diagonaal zijn dun gezaaid in Nederland", aldus de keuzeheer van Sliedrecht Sport, die verder nog geen uitsluitsel kan geven over nieuwe speelsters.

Of de vijfde plaats ook goed is voor deelname aan Europees volleybal is zo goed als zeker gezien de in totaal vijf plaatsen die Nederland mag claimen in de drie Europese toernooien. Voor het stichtingsbestuur weer een mooie opgave om een sluitende begroting te kunnen presteren voor een nieuw Europees avontuur.

advertentie
advertentie