Warm afscheid voor drie iconen

20 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De mannen van Sliedrecht Sport hebben met een 2-3 nederlaag tegen Zaanstad het seizoen afgesloten. Op zich enigszins teleurstellend omdat de ploeg voor de statistieken graag de vijfde plaats wilde binnenhalen. De opponent uit Noord Holland bleek echter niet aan dit feestscenario mee te willen werken. De avond in De Stoep stond verder tevens in het teken van het afscheid van een aantal spelers.

Zaanstad heerste in de eerste twee sets en de avond in de Stoep leek op een regelrechte anti-climax af te stevenen: 12-25 en 17-25. Echter vanaf de derde set kwam Sliedrecht Sport beter in de wedstrijd, schudde het de zenuwen en overtollige spanning van zich af en wist het Zaanstad een vijfsetter af te dwingen: 27-25, 25-21. Zaanstad had in de afsluitende final set de betere start, nam ruim afstand van de gastheren in De Stoep en hield de greep op de set vast: 09-15.

Na afloop werd afscheid genomen van een trio spelers, die een ruime staat van dienst voor de Sliedrechtse volleyvereniging aan kunnen tonen: spelverdeler Willem op't Hof (26), diagonaal Ward Boehlee (30) en passer-loper Jan Thijs Zilverschoon (30). Het drietal zoekt de uitdagingen na deze zomer op een ander vlak en werden door het bestuur in de bloemetjes gezet. Ook assistent trainer Reier Kros neemt volgend seizoen even afstand van de drukke werkzaamheden als lid van de technische staf.

Voor trainer-coach Arie van Wolferen blijft een voldaan gevoel na een enerverend seizoen heersen: ,,Wij hebben onze doelstelling gehaald met deze zesde plaats. We hadden graag ook in uitwedstrijden wat meer willen winnen, maar als je kijkt naar de progressie van de selectie, die met name ook in de breedte sterk is gegroeid, dan kan en mag je uitermate tevreden zijn."

advertentie
advertentie