Middagconcert met Kleinkoor en orkest

20 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het kleinkoor Concertino onder leiding van Martin Zonnenberg geeft op zaterdag 21 mei een middagconcert in de Grote Kerk in Sliedrecht. De sopraan Mariët Kaasschieter, die als zangcoach verbonden is aan het kleinkoor, zal ook aan dit concert deelnemen. Verder werken mee Anja van der Maten (hobo), Marjolein de Wit (fluit), een strijkorkest onder leiding van Jouke van der Leest en André van Vliet (orgel).

Het concert staat in het teken van de première van twee koorwerken. Ten eerste de 'Missa Brevis', geschreven door Martin Zonnenberg, bestaande uit vijf delen dat voor het eerst compleet uitgevoerd wordt. Ook in première gaat de Cantate 'Naar Melchizedeks wijs'. Componist van deze Nederlandstalige cantate is Ds. Rien van Binnendijk die ook zelf als bas in het koor zingt. Het werk bestaat uit een uitwerking van eerder gemaakte notities over het door Frits Mehrtens op muziek gezette gedicht van Willem Barnard. Alles wat over ons geschreven is (Gezang 173, LvK) gecombineerd met Psalm 110. Dit indrukwekkende werk, met veel Bach-achtige gedeelten, zal kort worden toegelicht door de componist zelf. Deze twee werken worden omlijst door kleinere werken voor koor en orkest van onder andere Goudimel, Mozart en Mendelssohn. Het orkest begeleidt verder Marjolein de Wit in het bekende 'Andante' van Mozart.

Toegang 10 euro (t/m 12 jaar gratis). Kaarten zijn te verkrijgen via www.kleinkoorconcertino.nl, via akvdrhee@solcon.nl (voor Graafstroom, Papendrecht en Alblasserdam) en aan de kerk. Aanvang: 15.30 uur.

Zie ook: www.kleinkoorconcertino.nl en www.martinzonnenberg.nl.

advertentie
advertentie