Open Kampioenschap van de Drechtstreek

23 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dit jaar heeft alweer voor de zevende achtereenvolgende keer het Open Kampioenschap van de Drechtstreek plaats. Ook dit jaar zal er weer stevig gestreden worden om de titel, die vorig jaar naar Juan Garcia ging. Wie gaat de opvolger worden van deze speler van het eerste team van Sliedrecht? De verwachting is dat de tegenstand dit jaar nog heviger zal zijn. Vanaf heden kunnen schaakliefhebbers zich inschrijven voor het OKD.

Het Open Kampioenschap van de Drechtstreek begint al een traditie te worden waar, naast spelers van de organiserende SV Sliedrecht, veel schakers uit de RSB competitie aan deelnemen, maar ook van buiten de RSB melden steeds meer spelers zich aan, zodat de competitie alleen maar spannender wordt. Spelers met een lagere rating zijn echter net zo welkom op dit vooral gezellige toernooi.

Het toernooi wordt op zeven donderdagavonden gespeeld vanaf 28 april. Het is mogelijk in de eerste vijf rondes een bye op te nemen en, daar de indeling van de volgende ronde al op zaterdag na de speelronde wordt gemaakt, behoort vooruit spelen ook tot de mogelijkheden.

Er zijn prijzen voor de eerste drie van het eindklassement (op basis van score, vervolgens WP en SB). De nummer één wordt Kampioen van de Drechtstreek 2011 en ontvangt de wisselbeker, die nu nog in handen is van Juan Garcia. Daarnaast zijn er rating- en aanmoedigingsprijzen te verdienen.

De prijsuitreiking is op 23 juni, een speciale avond, waarin op ludieke wijze de prijswinnaars zullen worden gehuldigd. De uitslagen worden doorgegeven aan de ratingcommissie van de KNSB.

Deelname kost slechts € 5,00, te voldoen op de eerste speelronde. Aanmelden kan tot uiterlijk 5 mei bij Mark van Hulst via 078-6300400 of via wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl. Voor meer details zie: www.schakendsliedrecht.nl,

advertentie
advertentie