Merwede wint eenvoudig van Bolnes

25 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Merwede heeft een eenvoudige overwinning geboekt op Bolnes. Op een zonovergoten sportveld in Ridderkerk werd het 11-17 voor het De Groot & Schagen team. Merwede schroefde het puntentotaal op naar 12 en Bolnes bleef in haar laatste seizoen nog puntloos.

De opdracht van coach Bras was om de tegenstander bij de keel te pakken en daarmee enig geloof bij hen in (een) punt(en) direct de kop in te drukken. De ploeg begon dus ook fanatiek en nam snel een 0-4 voorsprong. Daarna kon Bolnes ook mee scoren en tot aan de rust gebeurde dit vrijwel om en om 6-10.

Een redelijke voorsprong, maar nog niet genoeg om achterover te kunnen zitten. Opnieuw opdracht dus om na de rust gas te geven om meer afstand te nemen. Tot 8-12 ging het nog gelijk op, maar een nieuwe tussensprint van de rood-witten leverde een voorsprong op van 8-16. Een goed moment om de spelers van Merwede 2, die zich vanuit Utrecht gehaast hadden om nog reserve te komen zitten, speeltijd te gunnen. Debby, Lisette, Pieter en Dik losten Annelies, Simone, Ramon en Steven af in de laatste minuten van de wedstrijd. Inmiddels hadden de Sliedrechtse korfballers de touwtjes wat laten vieren, kon Bolnes nog een aantal keer scoren, maar het laatste doelpunt was voor Merwede 11-17.

Komende twee weken heeft de ploeg rust. De competitie wordt vervolgd met een thuiswedstrijd tegen ONDO op 14 mei, aanvang 15.30 uur