Asiel In The Picture: 'Wat gebeurt er toch allemaal aan de Molendijk 165?'

26 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wellicht is het de (dagelijkse) voorbijganger niet ontgaan: er gebeuren spannende dingen daar in het kattenasiel aan Molendijk 165 in Sliedrecht. Er wordt met gereedschap gesjouwd, met emmers verf, er staat een stellage opgesteld aan de achterzijde van het pand en er hangt een geheimzinnig stuk plastic voor de voordeur… Het oude dijkhuisje wat al jaren als opvang voor dieren in nood fungeert was heel hard toe aan een inwendige opknapbeurt.

Op de benedenverdieping en in de kelders waren de muren beschimmeld, verf bladderde hier en daar af waar je bij stond, maar ook de indeling van het asiel was niet overal even praktisch. Zo is er bijvoorbeeld enkele jaren geleden een buitenverblijf voor de katten achter het asiel geplaatst, maar helaas op een hele verkeerde plek. De buitenren was bij de ziekenboeg geplaatst, maar zieke katten zijn nu net de katten die niet naar buiten kunnen. Om de gezonde katten van de buitenlucht te kunnen laten genieten zou men kat voor kat naar beneden moeten tillen en weer terug. Dat werd natuurlijk niks. Na een hoop gebrainstorm tijdens vrijwilligersvergaderingen en wat over-en-weer gemail tussen vrijwilligers is een lumineus idee ontstaan: een kattentrap cq wandelbaan aan de buitenkant van de achtergevel waardoor de katten vanuit de losloopruimte boven, naar de buitenren beneden kunnen lopen. En natuurlijk ook weer terug wanneer zij dat willen.

Onze katten kunnen dus sinds kort heerlijk een frisse neus halen in de buitenlucht via een uniek trappetjes-systeem. Het kattenasiel is het eerste asiel in Nederland dat zo'n uitloop-mogelijkheid heeft weten te realiseren en daar zijn we apetrots op. In mei wordt het geheel officieel geopend. Uiteraard is iedereen dan van harte welkom om te komen kijken. De exacte datum zal binnenkort bekend worden gemaakt. Ook zijn dan de resultaten van de verbouwing binnen het asiel en diverse verfwerkzaamheden te bekijken. En natuurlijk ook onze nieuwe grote krabpaalmeubel, die we dankzij een sponsoractie hebben kunnen aanschaffen. Op de foto zie je een gedeelte van deze krabpaal waar onze twee rooie rakkers Merlijn en Sasja en de zwarte kater Joep dankbaar gebruik van maken. Deze poepies zoeken alledrie, net als de overige vijftien asielkatten, nog een baas trouwens. Hopelijk tot snel bij: Dierenasiel Sliedrecht e.o., Molendijk 165, Sliedrecht. Tel: 0184 420352, e-mail: asiel@sds-eo.nl, website http://sliedrecht.dierenbescherming.nl. Open: ma t/m vr 10:00 en 11:30, za tussen 11:00 en 12:30 en maandagavond op afspraak''.

Ginet Balistreri

advertentie
advertentie