Sliedrecht heeft kansen nog in eigen hand

27 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Nu de inhaalslag van alle achterstallige wedstrijden in volle gang is, beginnen zo langzaam maar zeker de definitieve contouren zichtbaar te worden van de ranglijst in de tweede klasse F, waarin Sliedrecht tussen hoop en vrees verkeert over een mogelijk vervolg van het seizoen door nacompetitie te gaan spelen voor mogelijke promotie naar de eerste klasse.

Sliedrecht deed afgelopen zaterdag wat het moest doen: het wees degradatie kandidaat Sleeuwijk gedecideerd terug (3-0) en kon daardoor optimaal profiteren van misstappen van concurrenten als Drechtstreek (0-3 verlies tegen Almkerk) en Altena (2-1 verlies bij WNC). Anders dan tegen NOAD'32 kreeg Sliedrecht steun in de rug door twee vroege treffers. Roy Leeuwestein zette zijn team met twee doelpunten al na een ruim kwartier op 2-0. Daardoor lag het initiatief meteen bij Sleeuwijk, dat onder de zomerse temperaturen fysiek niet in staat bleek om echt druk te zetten op de gastheren van sportpark De Lockhorst.

Toen opnieuw Roy Leeuwestein na rust de voorsprong met zijn derde treffer vergrootte naar 3-0 was de strijd al in een vroeg stadium beslist en kon Sliedrecht gedoceerd de wedstrijd uitspelen.

Sliedrecht heeft inmiddels - met nog twee wedstrijden te gaan - de derde plaats vast in handen en heeft het ook nog zicht op de tweede plaats. SC Everstein kan de kampioensvlag hijsen wanneer het zaterdag wint bij Almkerk. Deze overwinning speelt dan ook Sliedrecht in de kaart voor een zinderend sluitstuk van het seizoen. Sliedrecht dient zelf wel de laatste thuiswedstrijd tegen GJS te winnen om dan op de slotdag bij winst op Wieldrecht de nacompetitie binnen te kunnen stappen. Steun in de rug voor coach Ron van den Berg is dat hij over een grote selectie kan beschikken nu Sliedrecht 2 de titel binnen heeft en daardoor waardevolle spelers af kan staan waarvan de A selectie zijn voordeel mee kan doen.

advertentie
advertentie