Waardige seizoensafsluiting bij Sliedrecht Sport

27 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een duidelijke 3-0 zege op Taurus heeft Sliedrecht Sport zich vorige week verzekerd van de vijfde plaats in de eindrangschikking van het bijna voorbije volleybalseizoen in de DELA League. Deze plaats geeft recht op deelname aan het Europese Challenge Cup toernooi, waarin Sliedrecht Sport dit seizoen wedstrijden speelde tegen het Oostenrijkse Hartberg en het Finse LP Viesti Salo.

Na afloop van de wedstrijd in een goed bezette sporthal De Stoep, waarbij ook de sponsors en leden van de Business Club tot de genodigden behoorden, verzekerde Cees Boer, voorzitter stichting topvolleybal Sliedrecht, weer serieus aan de slag te gaan om een sluitende begroting te realiseren, die ook in de nieuwe jaargang Europees volleybal mogelijk maakt. ,,Het is duidelijk, dat dit een essentieel onderdeel is in de ontwikkeling van de speelsters en wij proberen steeds weer om ze die gelegenheid te bieden. Maar alles gaat in goed overleg met de sponsors. Wij gaan daarbij nooit over één nacht ijs.''

Wanneer Pollux en Weert aanstaande zondag in de allesbeslissende vijfde wedstrijd gaan uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen, zal zich bij het zien van de beelden van deze wedstrijd wellicht enig knagend onderbuik gevoel meester maken bij menigeen uit de selectie van Sliedrecht Sport. Het gevoel van de gemiste kansen uit de play-off wedstrijden tegen Alterno heeft lang nagewerkt in de hoofden van speelsters en technische staf. Maar het heeft het team er niet van weerhouden om het seizoen in stijl af te sluiten. Zowel VC Sneek als Taurus werden op vier opeenvolgende nederlagen getrakteerd, hetgeen ook coach Meino Rozendal een overheersend goed gevoel geeft aan het einde van de rit. ,,Als je puur een analyse zoekt voor het teamproces dan kunnen we niet anders dan tevreden zijn. Een aantal speelsters als Samanta, Lynn, en Shannon moest zich zien vast te klampen aan een aanzienlijk hoger niveau en dat hebben zij fantastisch goed gedaan. Net zo goed als Sliedrecht Sport als team zich uitstekend heeft geprofileerd. Op basis van individuele kwaliteiten hebben teams als Pollux en Weert wellicht meer potentieel, ik zie daar echter niet de verklaring voor het feit, dat wij de finale niet hebben gehaald. In de ontwikkeling van een groep met voornamelijk jonge speelsters heb je met wisselvalligheid te maken en dat heeft ons op een bijzonder ongelukkig moment parten gespeeld. Juist op cruciale momenten zoals de play-offs tegen Alterno waren wij niet top en daar zijn wij meedogenloos op afgerekend. Wellicht heeft het gevoel van zo lang koploper te zijn geweest in de DELA League invloed gehad op de mentale voorbereiding naar die cruciale play-off wedstrijden. In ieder geval zijn het weer bijzondere leermomenten geweest in een enerverend seizoen."

Over de nabije toekomst is de keuzeheer bij Sliedrecht Sport zich bewust van het feit, dat er volop werk aan de winkel is. ,, Heel erg jammer dat Karine Muilwijk heeft besloten te stoppen bij Sliedrecht Sport. Zij wil het ultieme halen uit haar sport en op basis van maximale trainingstijden haar niveau verder op te krikken. Die mogelijkheden zijn er eigenlijk alleen in het buitenland, vandaar dat er al eerste contacten zijn met een aantal buitenlandse clubs. Voor ons is het een behoorlijke aderlating en een vervangster van haar kaliber is in Nederland niet gemakkelijk te vinden. Ook Nikki Hoevenaars en Fanny Lafeber hebben afscheid genomen. Laure Obelink en Shannon Gerhardt hebben nog enige bedenktijd gevraagd. Met name de wekelijkse lange reistijden trekken een zware wissel op het bedrijven van topsport. Hoe dan ook, wij zullen de komende weken aan de slag moeten om weer een volwaardig team op de been te brengen voor het nieuwe seizoen."

advertentie
advertentie