Dierenasiel opent unieke catwalk

2 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een paar maanden denkwerk en noeste arbeid is Dierenasiel Sliedrecht klaar voor de presentatie van de kattenwandelbaan oftewel de catwalk. ,,Een primeur want, voor zover wij het hebben kunnen achterhalen, is dit de allereerste kattenwandelbaan van Nederland", vertelt een trotse Ginet Balistreri, coördinator Dierenasiel en Dierenambulance Sliedrecht.

De komst van de catwalk betekent voor de asielkatten die in de losloopruimte op de begane grond verblijven dat zij door middel van een trappetje aan de buitengevel naar de buitenren op de benedenverdieping kunnen wandelen. ,,Hierdoor voorzien wij in de behoefte asielkatten dagelijks van de frisse buitenlucht, wel of niet vergezeld van een heerlijk zonnetje, te kunnen laten genieten", aldus Ginet.

Het ludieke idee om de kattenopvang aan de Molendijk 165 in Sliedrecht te verrijken met deze wandelbaan is geboren tijdens een grappig bedoelde mailwisseling tussen asielvrijwilligers. Ginet: ,,Er was eerder al heftig gebrainstormd tijdens vrijwilligersvergaderingen over een mogelijke manier om de asielkatten van de mooie, maar helaas op een verkeerde plaats gebouwde, buitenren te kunnen laten genieten. Het grapje bleek uiteindelijk toch serieus een haalbare kaart." De twee vaste klusjesmannen van het asiel gingen aan de slag met het ontwerp en de bouw van de catwalk. ,,Wat leuk te melden is, is dat het geheel bijna niks gekost heeft. Veel van de materialen zijn geschonken of bij elkaar gesprokkeld uit afvalmateriaal. De baan is nu af en al goedgekeurd. Asielkat Melissa heeft als proefpoes gediend. Zij heeft de treden van de wandelbaan tijdens de bouw zorgvuldig, en hard miauwend van plezier, uitgetest."

Op zaterdag 14 mei om 14:00 uur wordt de catwalk feestelijk geopend in het bijzijn van media, collega's van andere asielen, sponsors, vrijwilligers, dierenvrienden en andere belangstellenden. Tijdens de officiële opening zijn ook alle overige verbouw-, opknap- en herinrichtingsresultaten binnen het asiel te bekijken. Het feest is toegankelijk voor alle geïnteresseerden en duurt tot 17:00 uur.

advertentie
advertentie