E-team alsnog naar NK in Groningen

3 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het was eigenlijk niet meer verwacht, want de derde plaats bij de Jeugdclubkampioenschappen van de RSB was voor het E-team van Schaakvereniging Sliedrecht eigenlijk niet voldoende om zich te plaatsen voor het NK in Groningen. Echter, als eerste reserve was er nog een kleine kans dat er alsnog gespeeld zou kunnen worden op 21 mei. En het E-team kreeg afgelopen vrijdag goed nieuws van de KNSB: er was een plaatsje vrijgekomen. Zo gaan Joran van Eijl, Joost Driessen, Timo Stuij en Teun Hitzerd toch naar het NK voor E-teams. Dat betekent dat Sliedrecht voor het derde opeenvolgende jaar aanwezig is bij dit Nederlands kampioenschap, een mooi resultaat van de jeugdopleiding van Sliedrecht.

De komende weken zullen de trainers Naomi en Tabitha Snikkers en Robert van Rekom het team klaar gaan stomen voor het NK, dat op de voet kan worden gevolgd via de site van het NK.

In de twaalfde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Koos van de Berg voor een grote verrassing gezorgd. Hij wist namelijk fraai te winnen van koploper Rick Stuij. Koos gaat steeds beter schaken en dat levert dus ook goede resultaten op. Rick Stuij blijft nog wel aan kop, maar hij zag de wel winnende Jasper de Jager en Jochem Nederlof dichterbij komen.

In de eerste groep stond het duel tussen de oudste jeugdspelers van Nederland op het programma. Roland Kop wist na een boeiende partij nichtje Cynthia van der Linden te verslaan. Bovenaan spitst het kampioenschap zich steeds meer toe naar een tweestrijd tussen de gebroeders Mensing. Beiden wisten weer overtuigend te winnen en lopen weg van de concurrentie.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Jorik Klein - Andrew Mensing 0-1

Tjerry Hut - Adrian Mensing 0-1

Cynthia vd Linden - Roland Kop 0-1

Joran van Eijl - Christiaan Verheij afg.

Uitslagen jeugdgroep 2:

Praveen Kanakaratnam - Jochem Nederlof 0-1

Jasper de Jager - Daan Stuij 1-0

Koos vd Berg - Rick Stuij 1-0

Matthias vd Dool - Kjell Mijnster 1-0

advertentie
advertentie