Sociale moestuin in Sliedrecht is haalbaar

3 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Er is binnen de gemeente Sliedrecht voldoende animo om een sociale moestuin te realiseren. Dat is de belangrijkste conclusie uit een haalbaarheidsstudie naar de realisatie van een sociale moestuin in Sliedrecht. In een dergelijke moestuin werken mensen vanuit verschillende achtergronden samen aan het opzetten en het onderhouden van een moestuin.

Afgelopen donderdag heeft een multidisciplinaire groep van zes internationale studenten aan de Universiteit van Wageningen hun rapport gepresenteerd in de grote zaal van De Reling. Wethouder Ad de Waard gaf de aftrap voor de presentatie van dit unieke onderzoek. Jurriaan Visser, Annemoon Kentin, Xi Wang, Sebastian Laurenz, Sita Tiwari en Menila Kharel hebben in een periode van zeven weken onderzocht of het mogelijk is om een sociale moestuin in Sliedrecht te realiseren. Ze hebben hiervoor literatuuronderzoek verricht, enquêtes onder inwoners uitgezet en interviews bij diverse organisaties afgenomen. Met name uit de enquêtes en de interviews bij organisaties en ondernemers bleek dat vrijwel unaniem enthousiast en positief op het idee werd gereageerd.

De studenten helpen met hun uitgebreide rapportage en business-plan de werkgroep sociale moestuin Sliedrecht goed op weg. De komende periode gaat een werkgroep de plannen en de suggesties verder uit werken. ,,Als eerste zal er nu een bestuur gevormd moeten worden om de organisatie verder vorm te geven. Daarvoor zijn bestuurders nodig die zich willen verbinden met de doelen die de werkgroep voor ogen heeft'', aldus Mirjam Lankreijer van de werkgroep. ,,De wetenschapswinkel van de universiteit Wageningen heeft al toezeggingen gedaan voor verdere ondersteuning van het project zodat het goed van de grond kan komen. Het is de bedoeling om zo spoedig mogelijk met de concrete realisatie te beginnen''.

Mirjam Lankreijer is enthousiast over het project. ,,De voordelen van een sociale moestuin zijn dat mensen samen actief bezig zijn en werken in een vriendelijke sfeer. Daarnaast is de benodigde buitenactiviteit goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Tenslotte is de oogst van biologische groenten gezond en smaakt heerlijk."

Mensen die mee willen doen kunnen zich per e-mail aanmelden bij m.lankreijer@chello.nl t.a.v. werkgroep Sociale Moestuin Sliedrecht.

advertentie
advertentie