Sliedrecht Groen presenteert nieuwe folder

4 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Stichting Sliedrecht Groen heeft een nieuwe folder ontwikkeld met de missie en tips over de leef- en woonomgeving van de inwoners van Sliedrecht. Met deze folder wil de Stichting de belangrijkheid van groen in het dorp uitdragen. ,,Groen in de buurt; aantrekkelijker, gezonder, leuker is het motto", zegt Marlijn Dekker van Sliedrecht Groen

In de kleurenfolder staan verschillende foto's van Sliedrecht met de "oude'' kastanjebomen aan de Stationsweg, een wintertafereel aan het Middenveer, een nest pasgeboren merels, een klaproos in knop en een mooie dagpauwoog. Verder presenteert de folder verschillende "wist je datjes'' over bijvoorbeeld wat de invloed van groen op de lucht heeft. ,,Wist u dat een grote boom per jaar zo'n 45 vuilniszakken stof vangt?", noemt Marlijn Dekker een voorbeeld uit de folder.

Stichting Sliedrecht  Groen maakt zich sterk voor het verbeteren en het behouden van de Sliedrechtse natuurlijke waarden. Dekker: ,,Groen is niet alleen van belang voor milieu en natuur, maar ook voor de sociale cohesie, gezondheid, recreatie en vrije tijd."

Op de foto de overhandiging van de folder op dinsdag 3 mei met v.l.n.r. Marlijn Dekker en Shirley Lanser, namens Sliedrecht-Groen en H. Koppelaar van notariskantoor Koppelaar, sponsor van de folder.

advertentie
advertentie