HC Merwede neemt Hytech over

4 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - IHC Merwede heeft op 3 mei Hytech overgenomen. Hiermee verstevigt het bedrijf haar positie op de offshore markt aanzienlijk. IHC Merwede bouwt dive support schepen waarmee duikactiviteiten tot een diepte van 300 meter ondersteund worden. Hytech ontwikkelt de hiervoor benodigde apparatuur aan boord van het schip. Door de bundeling van kennis en equipment is IHC Merwede nu ook in staat complete offshore diving systemen in eigen beheer te ontwikkelen. Hiermee past deze acquisitie in de overnamestrategie van IHC Merwede die gericht is op het aanbieden van totaaloplossingen in al haar maritieme divisies.

De overname resulteert in een win-win situatie voor beide partijen. ,,Dankzij Hytech hebben we nu een kenniscentrum voor offshore diving activiteiten in eigen huis en kunnen onze offshore schepen nu zelf voorzien van diving equipment", zegt Goof Hamers, President van IHC Merwede hierover. ,,Bovendien zijn we door onze grote financiële armslag in staat Hytech versneld te laten groeien." Jan Lagrouw, directeur van Hytech, ziet de toegang tot essentiële know-how als een absoluut voordeel. ,,Deze kennis, gecombineerd met een financiële impuls, stelt ons in staat grotere, complexere en kapitaalintensievere diving systemen te ontwikkelen, te fabriceren en te onderhouden."

Het voordeel van verbeterde integratie mogelijkheden van schepen en diving equipment is meerledig. Door de efficiencyslag die kan worden gemaakt, kunnen de schepen sneller worden gebouwd. Dit resulteert in kortere levertijden. Ook het schip zelf wordt door integratie efficiënter en veiliger. Bovendien kan IHC Merwede nu, naast de standaard diving systemen die tot op heden worden aangeboden, unieke klantspecifieke, innovatieve diving systemen ontwikkelen.

Het bedrijf Hytech dat in 1989 werd opgericht, opereert al jarenlang wereldwijd succesvol en constant in een sterk fluctuerende, specifieke markt. Hytech bedient, naast offshore, meerdere markten zoals defensie-,chemie-, en de medische wereld. Door haar hoge kwaliteit, innoverend vermogen en flexibiliteit neemt ze een toonaangevende positie in op deze internationale markt.

Hytech heet vanaf heden IHC Hytech B.V. Onder de vlag van IHC Merwede zal het bedrijf zelfstandig blijven opereren en haar bestaande activiteiten handhaven. Beide bedrijven streven echter een ambitieus groeipad na. Samen zullen ze zich in eerste instantie gaan richten op het uitbreiden van het full service principe, wat het ontwikkelen in bedrijf stellen, onderhouden en afnemen van duiksystemen betreft.

advertentie
advertentie