INGEZONDEN: In memoriam Jan Buchner (1938-2011)

6 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Met ontroering in het hart, maar ook dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan in dienst van Zijn Heere en Heiland, denken wij terug aan Jan. Jan overleed op dinsdag 3 mei.

Zijn politieke afscheid in 2010 staat nog vers in ons geheugen gegrift. We konden toen nog niet bevroeden dat nu, slechts een jaar later, een definitief afscheid zou moeten volgen. Maar de afgelopen tijd drong het onafwendbare van de eindigheid van ons leven, zich op aan Jan. Moedig vocht hij, in het bijzonder gesteund door zijn vrouw Lenie, een ongelijke strijd. De krachten namen zienderogen af. Maar ondanks de pijn en het verdriet wist hij zich verbonden aan Zijn Hemelse Vader Die hem droeg en nu ook thuis heeft gehaald.

We verliezen een bijzonder betrokken fractiegenoot. Zelfs tijdens zijn ziekte bleef Jan graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de fractie. Dat tekende zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Een betrokkenheid die in april 2010 gewaardeerd werd met een Koninklijke onderscheiding.

In onze herinnering blijft Jan bestaan als de man met een hart voor de zaak. Hij was niet de man van de grote verhalen, maar wel een persoon waar je op aan kon. Wat ons trof was vooral zijn zorgzaamheid. Zo wist hij ons altijd weer op vergaderingen te verrassen met een lekkernij of regelde hij een locatie die we konden bezoeken. Ook de raad kende hem als de organisator van activiteiten, zoals bijvoorbeeld een trip naar Wageningen. Zo bleef Jan, ook na zijn pensionering, de zorgzame mens. Of het nu ging om vrijwilligerswerk in een verzorgingshuis, het besturen van het waterschap, klussen bij een ander of zijn inzet voor de provinciale politiek: Jan was er.

Het valt de fractie daarom zwaar dat Jan er niet meer is. We verliezen iemand die een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Ons meeleven gaat uit naar zijn vrouw, kinderen en andere familieleden en we wensen hen van harte Gods sterkte toe.

Theo den Braanker, fractievoorzitter

advertentie
advertentie