Djarmo wint eerste Sliedrecht's Got Talent

6 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - "Het was een moeilijke taak voor de jury." Dat is het standaard zinnetje waarmee elk panel de bekendmaking van de winnaar inluidt. Maar in dit geval moet toegegeven worden dat het niet makkelijk was voor het trio achter de lange tafel. Want hoe vergelijk je een tapdance-duo met een elektrische drummer? Of een rapper met een buikdanseres? Toch waren de drie leden unaniem. ,,Want we kregen maar één keer echt kippenvel", aldus de voorzitter Caroline Voorbergen. ,,De grote wisselbeker van Sliedrecht's Got Youth Talent gaat naar Djarmo de la Croix."

Het was druk rond de muziektent op de stralende middag van Bevrijdingsdag. Heel veel kinderen maar ook veel ouderen verzamelden zich op het Dr. Langeveldplein om te kijken hoeveel jong talent Sliedrecht in huis heeft. Twaalf acts hadden zich aangemeld bij organisatrice Nicole Boer van Sliedrecht Bruist. Zangers, dansers en muzikanten tussen de 7 en 14 jaar waagden zich aan de allereerste Sliedrecht's Got Youth Talent.

Rosaura Diaz (14 jaar) beet het spits af met een salsadans op merengue muziek. Een moeilijke taak om als eerste te moeten beginnen en de zenuwen speelden haar zeker parten. Pas aan het eind gooide ze alles los, zoals het hoort bij salsa. Daarna volgde het trio Leonie (13), Talitha (12) en Elyne (12) met een twirl-act. Zelf schudden ze het hoofd na afloop. ,,Dat kunnen we beter." En dat lieten ze even later op de middag ook zien tijdens het intermezzo van het Jeugdshowkorps Wilhelmus.

Jade Lentjes (9) was de eerste zangeres. ,,Ze zingt al zo lang ze kan praten", zei presentator Enrico Vastenhout in zijn aankondiging. Loepzuiver zong ze live het liedje My Family van het Junior Songfestival. Met ietsje meer flair had ze zomaar in de top 3 kunnen eindigen, vond de jury. Aan flair ontbrak het de jongste deelnemer Fons Bijderwieden (7) zeker niet. Hij kwam met een stoere rap (playback) van Monsif en maakte veel indruk met zijn ingewikkelde danspasjes en handstand. Esmée Wagenmakers sloot het eerste blok af met een heuse buikdans in prachtige exotische kleding. Sinds december krijgt ze les in Zwijndrecht en dat dat heel goed gaat liet ze heel Sliedrecht zien.

Kinderkoor Refrein zorgde voor het eerste intermezzo. Zij brachten drie liedjes ten gehore uit het programma waar ze het afgelopen jaar aan gewerkt hebben "Weten over eten".

Het tweede deel ging verder met Emma (10) en Ishana (9). Zij hadden speciaal voor deze talentenjacht zelf een liedje geschreven, zowel tekst en muziek, getiteld "Wees nou toch eens eerlijk". Ze zongen het a capella, twee stemmig, heel zuiver. Ze zagen er mooi uit. Eigenlijk had de jury er niets op aan te merken behalve dat het een beetje te kort was.

Lisanne en Demi (beiden 9) hadden een eigen choreografie gemaakt op "Druk druk druk" van het Junior Songfestival. Ze gebruikten het hele podium voor hun dans, sprongen hoog in de lucht en maakten goed contact met het publiek wat hen veel applaus opleverde en de complimenten van de jury.

Mayilla Banguro (12) durfde het aan live een mooi maar moeilijk lied te zingen. Ze deed dat heel professioneel, gebruikte goed de microfoon en maakte prima oogcontact met jury en publiek, maar had wat moeite over de geluidsband heen te zingen, waar ook de oorspronkelijk zangeres op te horen was. Volgende keer een karaoke-versie was de tip van de jury.

Na Mayilla gaf het jeugdkorps van Wilhelmus een show weg rond het thema filmhelden, compleet met twirlsters en guards. Nog drie acts had het publiek te goed en achter af bleek dit ook de top 3 van de jury te zijn. Mels drumde er indrukwekkend strak op los op zijn elektrische drumstel, daarbij muzikaal (op band) begeleid door Captain Shuffle. Vera en Janne, gehuld in prachtige rood-zwarte outfits, verrasten het publiek met een mooie tapdance. Maar de favoriet van jury en publiek was Djarmo de la Croix die iedereen stil kreeg met zijn vertolking van "Use Somebody" van Laura Jansen. Hij mocht de grote wisselbeker in ontvangst nemen en zong zijn winnende liedje, op verzoek van het publiek, nog een keer.

Nicole Boer, die de organisatie van deze talentenjacht op zich had genomen was dik tevreden na afloop. ,,Ik ben blij verrast met het hoge niveau dat de deelnemers hebben laten zien. Het was aanvankelijk moeilijk voldoende kandidaten te vinden, maar dat komt ongetwijfeld omdat dit de eerste keer was. Zo'n evenement moet groeien en wij zijn dan ook vast van plan hiermee door te gaan."

Op deze site vindt u onder het kopje lezersbijdragen nog veel meer leuke foto's gemaakt door Erik Blommers.

advertentie
advertentie