Henri Hartog jr. grote verrassing bij OKD

7 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de tweede ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek was het dit keer Henri Hartog jr. die vriend en vijand verraste door te winnen van Gerard Kolenbrander. Hoewel de partij redelijk gelijk op ging, zag Hartog (links op de foto) in het eindspel een onverwachte voortzetting, waardoor Kolenbrander op het verkeerde been werd gezet. Zo gaat de jeugdleider met een honderd procent score aan kop in het OKD.

De tweede ronde op 5 mei stond in het teken van muziek en vuurwerk en dat was hier en daar ook op de borden te zien. Ad Multem uit Krimpen ad IJssel kon een mooi punt bijschrijven. De verrassing van de editie 2009  wist tegen oud-kampioen Melvin Holwijn een vrijpion te creëren en deze kon in het eindspel niet meer worden gestopt door de speler van Dordrecht 1.

Favoriet Peter van den Bergh kwam goed weg tegen een ontketende Jan Sulman. Sulman hield lang vol tegen de clubkampioen, maar miste in het eindspel de juiste voortzetting en moest alsnog opgeven.

Ook Niels Mijnster had het geluk aan zijn zijde. Mijnster had twee torens tegen de dame van Henk Prins, maar de 'problemenmaker' liet zijn koning opsluiten en liep pardoes mat.

Arno Luinenburg kreeg een toren cadeau van Kees Wessels en wist dit voordeel uiteindelijk in winst om te zetten. Peter Vis en Joost Stoker wonnen weliswaar hun partij, maar in de analyse bleek dat beiden door het oog van de naald waren gekropen. Toch gaan beide spelers na twee ronden ook aan kop.

Robert van Rekom won van de verrassing van de eerste ronde, Pieter Sandijck en gaat zodoende ook met 2 uit 2 aan kop.

Jeugdspeler Jorik Klein sloeg moedig een remiseaanbod van Martin Prins af, maar moest laat op de avond toch nog opgeven. Gezien het spel van het 9-jarige talent zal het eerste punt bij de senioren niet lang meer op zich doen wachten. Henk Overmeer wist dit keer zijn voordeel uit de opening wel uit te buiten. Marcel Klein werd langzaam maar zeker weggeschoven.

Hans Klein wist namens de familie wel het eerste punt te scoren. In een interessante partij wist 'opa'  Floris Verweij te verslaan. Johan van de Griend  profiteerde in het eindspel van een blunder van Kees van der Does en scoorde zo zijn eerste punt. Theo Dekker herstelde zich tegen Jan Willem Kraaijeveld en doet weer mee om een hoge positie.

In de ranglijst hebben nu 6 spelers de volle 2 punten. Zij zullen de volgende ronde onderling de topplaatsen gaan verdelen. Onderin wachten nog 5 spelers op hun eerste punt.  Zij zullen in de derde ronde gaan proberen van de nul af te komen.

Donderdag 12 mei staat de derde ronde op het programma.

advertentie
advertentie