Kunstcarrousel Sliedrecht

13 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bureau Drechtsteden en Stichting ToBe presenteren de volgende ronde Kunstcarrousel' in Sliedrecht. Na succesvolle Kunstcarrousels in het najaar van 2009 (theater), het voorjaar van 2010 (muziek) en het najaar van 2010 (dans) is het tijd voor de volgende Kunstcarrousel. Dit keer is het thema beeldend: tekenen en schilderen.

De kunstcarrousel bestaat uit zeven kennismakingslessen voor de jeugd tussen de 8 en 13 jaar. De serie teken- en schilderlessen kost 10 euro. In Sliedrecht gaat een eerste groep van start op woensdag 18 mei van 14.00 tot 15.30 uur en als deze vol is start er een tweede groep van 15.45 tot 17.15 uur. Om dit kunsteducatieve kennismakingsprogramma te kunnen aanbieden, wordt er samengewerkt met buitenschoolse opvang Catalpa aan de Maaslaan 10, waar de lessen plaats gaan vinden, en lokale kunstenaars en kunstinstellingen, die eventueel na deze lessen een vervolg kunnen aanbieden.

De Kunstcarrousel is een 'rondreizend' kennismakingsprogramma In samenwerking met de gemeentes Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht voor actieve kunstbeoefening voor kinderen en jongeren van 8 tot en met 14 jaar in de Drechtsteden. Het zijn kunstdisciplines die voor de inwoners van die Drechtsteden niet zo vanzelfsprekend zijn of waar de culturele infrastructuur in de eigen stad voor ontbreekt. De Kunstcarrousel wordt mogelijk gemaakt door bureau Drechtsteden en georganiseerd door ToBe Stichting voor kunstzinnige vorming. Deels bekostigd door een financiële bijdrage vanuit het landelijke programmafonds Cultuurparticipatie van de provincie Zuid-Holland. Het aanbod vindt plaats na schooltijd in de vrije tijd en is gericht op het kennismaken met verschillende kunstdisciplines, zodat kinderen/jongeren hun talenten en interesses kunnen ontdekken.

Inschrijven voor de Kunstcarrousel kan via www.stichtingtobe.nl/kunstcarrousel. Voor meer informatie kan een e-mail gestuurd worden naar: kunstcarrousel@stichtingtobe.nl of gebeld worden naar ToBe: 078-6133144 (vragen naar Helen Hietbrink, aanwezig op ma t/m do van 9.00 tot 13.00 uur).

advertentie
advertentie