Eerste schaakteam schrijft historie

15 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft afgelopen zaterdag met de 4,5-3,5 zege op Souburg 1 historie geschreven. Met maar liefst veertien wedstrijdpunten, veertig bordpunten en een uiteindelijke tweede plaats in de derde klasse van de KNSB-competitie boekte het team van teamleider Jerry van Rekom een record. Nog nooit scoorde het Sliedrechtse vlaggenschip hoger. Het record stond op twaalf wedstrijdpunten en 38 bordpunten en stamde uit het seizoen 1992/1993.

Tegen het Zeeuwse team, eigenlijk de 'angstgegner' van Sliedrecht, was de 'ruststand' na twee uur spelen 0-0, maar Sliedrecht had duidelijk het initiatief. Dat initiatief leidde in het derde uur naar 'doelpunten' van Kees Wessels en Bert van de Donk. De Sliedrechtse Brabander beroofde op hardhandige wijze de ongeslagen status van zijn tegenstander.

De score werd naar 3-0 opgekrikt door Juan Garcia, die met een score van 7 uit 9 topscorer van het team werd en bewees een hele sterke aanwinst te zijn voor Sliedrecht.

Naomi Snikkers schwindelde zich naar remise na eerst beter, te hebben gestaan, maar later duidelijk minder. Ook Naomi bewees met haar score van 5 uit 9 een prima debuutseizoen in het eerste team te hebben gehad.

Hans Klein tikte het beslissende 'doelpunt'  binnen door via knap positiespel zijn tegenstander langzaam maar zeker weg te spelen.

De wedstrijdwinst was zeker en er zat nog meer in, maar in tijdnood zorgden enkele blunders ervoor dat de Zeeuwen uiteindelijk met de kleinst mogelijke nederlaag nog goed weg kwamen.

Met een uiteindelijke tweede plaats en met slechts twee nederlagen werd het een goed seizoen voor het team dat eigenlijk als achtste team op papier van start ging. Gezien de aanstormende jeugd ziet de toekomst er voor de 75-jarige vereniging goed uit. Zeker met enkele versterkingen erbij kan Sliedrecht 1 wellicht volgend seizoen opnieuw in de top meedraaien.

advertentie
advertentie