Fluisterstil varen op De Linge

13 mei 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De droom van Leslie Noordhoorn werd een jaar geleden werkelijkheid: varen met ecologische fluisterbootjes op De Linge. Inmiddels droomt hij alweer van uitbreiding en vernieuwing: niet op gewone (groene) stroom varen maar op stroom uit zonnepanelen. Zover is het om technische redenen nu nog niet, maar vroeg of laat zal het er ongetwijfeld van komen. Laat Noordhoorn en het hele team van Eco Boot maar dromen. Natuurliefhebbers varen er ondertussen wel bij. Fluisterstil glijden zij over De Linge, genietend van de rust en de flora en fauna van dit unieke natuurgebied. Eventueel met een passend arrangement.

Door Caroline Voorbergen

Eco Boot heeft acht comfortabele sloepen voor negen personen en twee nieuwe aluminiumboten voor zeven personen liggen in de Gorcumse Lingehaven. Klaar om de Linge op te gaan richting Leerdam. De boten worden voor een hele dag verhuurd, dat wil zeggen ongeveer acht uur want zo lang gaan de volle accu's mee. In die acht uur kunnen mensen, met of zonder schipper, ongeveer tot Asperen varen afhankelijk van de stops en activiteiten onderweg. ,,Volgend jaar willen we een tweede opstapplaats creëren zodat meer vaarroutes mogelijk zijn", vertelt Viola Hazelhoff van Eco Boot.

Het afgelopen jaar heeft het jonge bedrijf vooral gebruikt om contacten te leggen met, liefst duurzame, ondernemers langs de route. Eén van die partners is mevrouw Westerbeek van het pittoreske voet- en fietspontje tussen Arkel en Spijk. Haar unieke locatie in het groen vormt een ideale eerste stop na 45 minuten varen vanuit de Lingehaven. En zo heeft Eco Boot nog een hele lijst partners benaderd waarmee diverse arrangementen zijn samengesteld: van kunstzinnig tot culinair, avontuurlijk of actief, voor wijnproevers of bierliefhebbers, voor kinderen en ouderen. Van alles is mogelijk.

Naast de particuliere markt richt Eco Boot zich het komend jaar ook nadrukkelijk op de zakelijk markt. ,,We hebben naast de arrangementen voor particulieren ook leuke teambuilding arrangementen samengesteld. Ook bieden we de sloepen aan om eens op een inspirerende wijze te vergaderen op het water, compleet met schipper en goed gevulde picknickmand", aldus Hazelhoff. ,,Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden. Eigenlijk is alles mogelijk in overleg met de klant."

Ook zonder arrangementen is het goed toeven op de sloepen van Eco Boot. Door het stille elektrische motortje kan er volop genoten worden van de bijzondere natuur langs en op de Linge. Brandganzen, futen, kuifeendjes, Canadeze ganzen, visdiefjes, zwaluwen en Nijlganzen laten zich onbevreesd van dichtbij bespieden. ,,Na een uurtje varen kom je al tot rust en vallen alle dagelijkse beslommeringen van je af", spreekt Hazelhoff uit eigen ervaring.,,De Linge is zo prachtig en in elk jaargetijde weer anders. We genieten er zelf ook nog regelmatig van."

Iedereen die de eco-beleving op de Linge eens wil ervaren kan voor meer informatie terecht op www.ecorecreatie.com. Via deze site is ook de reservering af te handelen. Bellen kan ook via 06-23633559 of 0303200082.

advertentie
advertentie