Dagtocht met Groei & Bloei

16 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De afdeling Groei & Bloei Alblasserwaard verzorgt op donderdag 7 juli een eendaagse tuinreis. Er worden die dag vier tuinen bezocht richting zuiden des lands.

De eerste tuin is in Lottum, waar de groep wordt ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. De tuin is circa 3800 m2 groot, zeer gevarieerd en voorzien van diverse gezellige zitjes. Dan rijdt de bus door naar Liesse waar een 2000 m2 tuin bezocht wordt met veel buxuspartijen en vijvers, maar ook een moestuin. Dit is één van de meest interessante tuinen van Nederland. Vervolgens gaat de tocht naar Mariaheide. Een romantische tuin geïnspireerd door Engelse tuinen en gelegen rondom een gerestaureerde Brabantse Langgevelboerderij uit 1880. Hier bevinden zich meer dan honderd soorten buxus en de diverse bomen geven de tuin een extra dimensie. De tuin is een eigen creatie en de laatste jaren omgetoverd tot idyllisch plekje. Ter afsluiting gaat de groep naar de kwekerij van Wim Timmermans in Haarsteeg. De planten van kwekerij "De Vijfhoeven'' zijn overgebracht naar de kwekerij van Timmermans. Planten zijn opgepot in 15 cm potten en er zijn meer dan 300 soorten planten in voorraad. De kwekerij streeft ernaar een breed maar fraai sortiment te voeren. Ook worden hier diverse soorten uitgeprobeerd om te zien of planten geschikt zijn voor in de tuin.

Het vertrek vanuit Sliedrecht (parkeerterrein de Lockhorst) is om 07.45 uur en de organisatie verwacht hier 's avonds om 19.00 uur weer terug te zijn. Kosten voor leden bedragen € 42.50 en voor niet leden € 50.-, inclusief de entree van de tuinen, alsmede koffie/thee met vlaai/koek. Een ieder neemt zelf zijn/haar lunchpakket mee. Opgeven kan bij Geertje van Buren via 0184-694294 of mail buren02@xs4all.nl of Herman Colenbrander via 0184-420997 of mail domme215@planet.nl. Er dient vooruit betaalt te worden op rekening 1071.75.037 t.n.v. K.M.T.P. afd. Alblasserwaard.

advertentie
advertentie