Sliedrecht zal moeten bikkelen in Terneuzen

18 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het ultieme streven de sprong naar de eerste klasse te maken krijgt Sliedrecht net als vorig jaar te maken met sportieve tegenwerking uit Zeeland. Na het 1-1 gelijkspel bij Wieldrecht en het kampioenschap van SC Everstein kon Sliedrecht definitief de tweede periodetitel binnenhalen, waardoor het in de eerste ronde van de nacompetitie stuit op de nummer 12 uit de eerste klasse C: Terneuzense Boys.

Wellicht geeft dit scenario bij de Lockhorst-club een bepaald deja-vu gevoel en denkt men terug aan de finale van de nacompetitie mei 2010 toen eerste klasser GPC Vlissingen de deur naar de eerste klasse genadeloos dichtsloeg. Met Terneuzense Boys krijgt Sliedrecht wederom te maken met een opponent, waar de nadruk op fysieke kracht en mentaliteit ligt. Scout Cock Goedhart zag afgelopen zaterdag in Bruinisse de 1-3 winst van Terneuzense Boys op Bruse Boys en kreeg daar een bevestiging van de vermoedens over de speelstijl van de komende tegenstander uit Zeeuws Vlaanderen. Trainer-coach Ron van den Berg zal ongetwijfeld aan de hand van deze informatie zijn team optimaal trachten te voorbereiden op de komende uitwedstrijd, die aanstaande zaterdag gepland staat op het aanvangstijdstip van 17.00 uur.

Sliedrecht liet in de slotwedstrijd van het seizoen zeker niet het beste van het spel zien. ,,Wellicht waren sommigen al in gedachten bezig met die nacompetitie", analyseerde Van den Berg na afloop. ,,We zullen in Terneuzen zeker uit een ander vaatje moeten tappen willen wij in de nacompetitie succes willen boeken."

Sliedrecht kan zaterdag met een nagenoeg fitte selectie afreizen naar Zeeland. Ook Goksel Cakir is hersteld van de hamstring blessure en kreeg tegen Wieldrecht na rust de nodige speeltijd gegund.

advertentie
advertentie