Dick van Dijk wint OpenSliedrecht2011

21 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Jupiler Open Sliedrecht mocht vorig weekend 59 darters verwelkomen, waaronder toppers als Cor Ernst, Dirk van Duijvenbode (SterkDarts), Vincent van der Meer, Ryan de Vreede, Davyd Venken, Christian van Overdijk, Gilbert van der Meijden (SterkDarts), Cor Groenewegen en Dick van Dijk. Deze laatste darter wist het toernooi voor de tweede achtereenvolgende keer op zijn naam te schrijven.

In de eerste ronde kreeg het publiek meteen al een aantal topwedstrijden voorgeschoteld. Zo moest Hermie van Orsouw zijn meerdere erkennen in Jeroen van Die en Peter van de Rijt verloor van Cor Groenewegen.

In de tweede ronde won Lars Fransen van Gilbert van der Meijden, Jeroen van Die boekte een overwinning van maar liefst 4-0 op Davy Venken en Cor Ernst schakelde de finalist van vorig jaar Wesley Boonstra uit.

Bij de laatste zestien won Vincent van der Meer het Haagse onderonsje tegen Ryan de Vreede, Andries Sterk walste over Marc Vergeer heen, Marco Smit verloor van Roy Leenders en ook Jeroen van Die, Dick van Dijk, Lars Fransen en Michael van Dijk wisten de kwartfinale te bereiken.

Bij de laatste acht bracht Van der Meer een einde aan het feestje van Lars Fransen. Christian van Overdijk won met een white wash van Michael van Dijk, Roy Leenders won 4-1 van Andries Sterk en Dick van Dijk won met dezelfde cijfers van Jeroen van Die. laatstgenoemde wist overigens wel de hoogste finish van de dag te noteren met 170.

In de halve finale kon Christian van Overdijk weinig inbrengen tegen Vincent van der Meer en Dick van Dijk haalde ook de finale door winst op Roy Leenders. deze wedstrijd ging overigens wel over de volledige lengte en eindige in 5-4 voor Van Dijk.

Ondertussen werd de verliezersronde gewonnen door Jeremy Eikelenburg die in de finale Jan Postma versloeg. Jeroen Kromeich en Patrick Timmermans eindigden daar beide op de derde plaats.

In de finale een nieuw gezicht in de SterkDarts Tour, namelijk de Hagenaar Vincent van der Meer. In deze finale trof hij Dick van Dijk, die ook vorig jaar de finale bereikte. Van der Meer kwam vroeg op voorsprong maar wist deze, mede door het sterke spel van Van Dijk niet te behouden. Op een stand van 4-4 deelde Dick van Dijk de genadeklap uit, waardoor Van der Meer er in de laatste leg niet meer aan te pas kwam. Zo was het dus Dick van Dijk dit wederom de winst pakt tijdens het Jupiler Open Sliedrecht.

advertentie
advertentie