Sliedrecht kansrijk na puntendeling in Terneuzen

22 mei 2011 om 00:00 Nieuws

TERNEUZEN - Sliedrecht heeft in de eerste wedstrijd van de nacompetitie een goede uitgangspositie gerealiseerd om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Afgelopen zaterdag wist de ploeg in Zeeuws Vlaanderen eerste klasser Terneuzense Boys een 0-0 gelijkspel af te dwingen in een wedstrijd waarin de blauw-witten zich minstens gelijkwaardig toonde aan de gastheren uit Terneuzen. Met name in de eerste helft was Sliedrecht de betere ploeg, maar de mannen van Ron van den Berg verzuimden dit in doelpunten uit te drukken. Sliedrecht was dichtbij de openingstreffer, de loeiharde uithaal van Roy Leeuwestein spatte echter uiteen op kruising van paal en lat. Terneuzense Boys schakelde na rust een tandje bij en liet daarbij zien, dat het zich niet bij voorbaat had neergelegd bij de technische suprematie van de gasten uit de Alblasserwaard. Met name de beide spitsen waren dichtbij succes, maar de defensie van Sliedrecht gaf geen krimp en hield daarbij de nul, belangrijk voor de return van aanstaande zatermiddag, wanneer op sportpark De Lockhorst om 17.00 uur de allesbeslissende tweede wedstrijd wordt gespeeld.