Geen Biesbosch Lentefeest met Pinksteren

23 mei 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Op tweede Pinksterdag zal dit jaar in recreatiegebied de Hollandse Biesbosch géén Lentefeest worden gehouden. Is feest is ten onder gegaan aan het eigen succes. ,,Vanwege de toenemende complexiteit rondom parkeren, veiligheid en op- en afbouw lukte het de laatste jaren ook niet meer om binnen het budget te blijven", legt Patty Kanselaar, teamleider product en promotie Biesbosch, uit.

,,Het Biesbosch Lentefeest was zeventien jaar lang een groot succes op tweede Pinksterdag. Het openlucht evenement met een natuur- en een ambachtenmarkt, demonstraties, theater en leuke activiteiten voor jong en oud trok ieder jaar duizenden bezoekers. Het evenement was zodanig groot geworden, dat de voorbereiding, organisatie en uitvoer een steeds groter beslag ging leggen op de eigen medewerkers en vrijwilligers", aldus Kanselaar.

Er zal dit jaar in de Hollandse Biesbosch toch iets te beleven zijn tijdens Pinksteren. Op eerste Pinksterdag is er een schaapscheerdersfeest. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunt is te zien hoe de kudde van de Hollandse Biesbosch wordt geschoren. Er zijn demonstraties spinnen en weven en er is een leuke workshop voor kinderen. Op tweede Pinksterdag is er vanaf 10.00 uur een roofvogeldemonstratie, waarbij meerdere roofvogels, zoals valken en uilen, van dichtbij te bezichtigen zijn. De toegang is op beide evenementen gratis.

advertentie
advertentie