Fietsers verblijden evangelisatieposten met mooie bedragen

24 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De fietstocht van Gent naar Sliedrecht door elf leden van de Beth-El kerk is zaterdag met succes volbracht. ,,De familie Van Luttikhuizen van de evangelisatiepost in Gent mochten we blij maken met een opbrengst van rond de 3.500 euro. Het exacte bedrag is nog niet bekend. Ook op de post in Merksem hebben we nog 500 euro kunnen achterlaten", vertelt Rubert Nieuwenhuis. Grootste tegenslag was een valpartij bij Moerdijk, waarbij één van de renners zijn sleutelbeen brak.

Vijf van de vijftien fietsers vertrokken vrijdagochtend vroeg al op de fiets naar de evangelisatiepost in Gent. De rit van 180 kilometer werd, op een lekke band na, voorspoedig afgelegd in een gemiddelde fietssnelheid van ongeveer 27 km/uur. Bij aankomst was ook de rest van de ploeg aangekomen. Zij waren 's middags vanuit Sliedrecht met twee busjes en een auto vertrokken met daarin de bagage, fietsen en de overige fietsers. De complete groep bracht de avond door met het evangelisten echtpaar Van Luttikhuizen, die iets vertelde over hun werk in Gent.

De volgende morgen vertrokken de renners rond 7.30 uur aan hun tocht. Rubert: ,,Het weer was onvoorstelbaar goed. Strak blauwe lucht, weinig wind vanuit het zuiden, die we het laatste stuk in de rug hadden." De eerste stop was rond 11.00 uur bij de evangelisatiepost in Merksem, waar ze werden getrakteerd op Belgische zoetigheden om de verloren energie weer aan te vullen. ,,Onderweg hadden we wat oponthoud gehad bij een veerpontje over de Schelde en door twee lekke banden. En in Antwerpen werden we nog op bestraffende wijze toegesproken door de plaatselijke politie vanwege het negeren van een rood stoplicht. Gelukkig konden de beurzen gesloten blijven", vertelt Rubert.

Vanuit Merksem vertrok de elf om 12.00 uur weer richting Sliedrecht. ,,Het tempo lag lekker, iedereen kon goed meekomen, ondanks het niveauverschil. De snelle rijders pasten zich goed aan en hielden de zwakkere uit de wind. Het tempo lag zo rond de 30 km/uur. Onderweg hadden we nog twee lekke banden, maar verder hebben we geen materiaalpech gekregen."

Het venijn zat 'm in de staart toen rond Moerdijk een van de rijders met zijn voorwiel zijn voorganger raakte , waarna hij over de kop sloeg. Het resultaat was een gebroken sleutelbeen. De plaatselijke ambulance heeft deze rijder naar het ziekenhuis in Breda gebracht, waar hij na een operatie later in de week weer naar huis mocht gaan. De rest van de groep vervolgde de tocht naar Sliedrecht waar ze zonder verder oponthoud rond 16.30 uur werden ontvangen door familie en vrienden op de Rivierdijk Een stevige pastamaaltijd was hun welverdiende beloning. ,,Bij het afscheid werd al voorzichtig gesproken over en herhaling van deze tocht", blikt Rubert vooruit.

advertentie
advertentie