Peter van den Bergh legt basis voor OKD-titel

29 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de vijfde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek heeft Peter van den Bergh een flinke stap richting de eindoverwinning gedaan. Door in een mooie partij te winnen van naaste belager Robert van Rekom staat Peter nu met 5 uit 5 een vol punt los van de achtervolgers Wim Hokken en Henk Prins. Wim Hokken won geroutineerd van Joost Stoker en kan zich na een tactische start nu niet meer verbergen. Henk Prins had weinig moeite om de revelatie van het toernooi, Henri Hartog jr. te verslaan. Gezien de indeling van de zesde ronde kan de voormalige winnaar bij winst tegen Henk Prins en puntverlies van Wim Hokken het kampioenschap niet meer ontgaan.

Arno Luinenburg nestelde zich in de top 5 door verrassend Theo Dekker te verslaan. De KNSB-speler was zo geschrokken van de opvallende outfit van Arno en zijn aansluitende 'Hawaiaanse' opening, dat hij prompt een pion weggaf. Een verlies dat hij niet meer kon goedmaken. Zo kende deze veelkleurige partij een verrassende winnaar.

Floris Verweij en Niels Mijnster speelden een interessante partij waarin de kansen steeds keerden. In het eindspel had de jongste van de twee, Floris, weliswaar een materieel voordeel, maar kon er vanwege tijdnood niet meer uithalen dan remise. Jan Sulman kon zijn mooie prestatie van de vorige ronde niet prolongeren en blunderde een stuk weg tegen Kees Wessels. Ook Gerard Kolenbrander lette niet goed op tegen Jan Veenis. De Feyenoord-supporter won twee pionnen, maar zette vervolgens de poort open voor een inval van de routinier en verloor ongewild een pion, waardoor remise de enige juiste uitslag werd. Mark van Hulst pakte een mooi punt tegen Henk Overmeer. De wedstrijdleider kwam matig uit de opening, maar vocht zich in het middenspel terug. De Utrechter gaf daarbij iets te veel ruimte weg en moest even keepen. Hierbij greep hij echter helemaal mis waardoor de Sliedrecht-speler hem pardoes mat kon zetten.

Met de Avondvierdaagse nog in de benen hield Jorik Klein het lang vol tegen Jerry van Rekom. De jeugdleider gaf het Sliedrechtse talent vooral openingsles. Zo leerde Klein jr. weer veel en zal hij de volgende keer de gespeelde opening beter spelen. Dat hij uiteindelijk verloor was zeker geen schande. Onderaan wacht J.W Kraaijeveld na zijn verlies tegen Kees van der Does nog steeds op zijn eerste punt. Leo Koppelaar was wel erg gul voor tegenstander Ad Multem, die zo een punt kon bijschrijven. Ook  André van Dieën proefde eindelijk de smaak van een overwinning. Tegen Marcel Klein zag dat er aanvankelijk niet naar uit, maar uiteindelijk gaf ervaring de doorslag in deze partij.

De zesde en tevens voorlaatste ronde heeft op donderdag 9 juni plaats.

advertentie
advertentie