Lat ligt te hoog voor Merwede

31 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De lat was hoog gelegd zaterdag: de nederlaag in de zaal in de strijd tegen degradatie moest deze wedstrijd recht gezet worden tegen koploper Korbatjo. Maar in niets leek het er op dat de Merwedianen zich daar vol voor in wilden zetten: 8-12.

Een slap begin resulteerde in een vroege achterstand, die tot de rust opliep tot 1-7. Na de rust een gretiger Merwede dat probeerde de aansluiting weer te vinden. Snel werd het 3-7 en de ploeg kwam zelfs terug tot 8-10. Inmiddels was de tweede helft 30 minuten gevorderd en gaf coach Robert Bras een publiekswissel aan Bernadette Struijk. Jolanda Redelijkheid nam de laatste minuten haar plek in. Korbatjo had het laatste woord en maakte de wedstrijd af met 8-12.

In de kantine namen voorzitter Rick Landa, aanvoerder Jacco Buijk en trainer Robert Bras de microfoon in handen om Bernadette te bedanken. Zij nam na 21 seizoenen selectie (Merwede 1 & 2) afscheid en gaat op een lager niveau korfballen. ,,De selectie zal haar ervaring en gedrevenheid tijdens trainingen en wedstrijden erg missen", benadrukten de sprekers.

Tot slot werden Mark van der Wiel en Mark de Jong officieel bedankt voor hun vele jaren in de selectie door Eric van Son.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Zowel Merwede 1 als 2 nemen het op tegen Swift in Middelburg.