'Maak iemand blij met Slagharen'

31 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Velen in Sliedrecht hebben cadeaubonnen van Slagharen op de mat gekregen via de Postcode Loterij. Sommigen doen daar wellicht niets mee. Zo ook Wil de Haan, die ze weggaf. En dat bracht haar op het idee een actie op touw te zetten waarbij de bonnen geschonken kunnen worden aan gezinnen die zo'n uitje wel eens kunnen gebruiken. Gerard Vrooland kwam vervolgens in beeld om de actie samen met Wil verder vorm te geven.

,,Iedereen de Slagharen cadeaubonnen heeft gekregen en ze wil doneren kan een mail sturen naar lotenaktiepand33@hotmail.com. Wij komen die dan graag ophalen om ze te brengen waar ze nodig zijn", vertelt Vrooland. ,,Tegelijk zijn wij op zoek naar gezinnen die zo'n uitje wel eens kunnen gebruiken omdat dit normaliter te duur is. Zij kunnen zich zelf aanmelden op hetzelfde e-mailadres. En als iemand een gezin weet dat verrast zou zijn met een gezellig dagje pretpark, dan worden we graag getipt. Even een klein berichtje en het komt allemaal voor elkaar."

Wil en Gerard zoeken ook mensen die willen helpen met het vervoer. ,,We beseffen heel goed dat vervoer misschien wel de achilleshiel van deze actie is, daarom hopen we dat er mensen zullen reageren die van hun vrije tijd een dag willen afstaan om een gezin heen en terug te brengen."

Wil de Haan raakte gaandeweg de voorbereidingen van de actie steeds enthousiaster en stelde vervolgens meteen voor om ook de ijsbonnen van de Postcode Loterij komen in te zamelen. ,,Als mensen daar geen gebruik van maken schenken we ze graag aan de voedselbank."

advertentie
advertentie