Gouden tijden herleven in beladen derby

1 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft zich middels een 2-0 zege op Terneuzense Boys geplaatst voor de finales van de nacompetitie, waar het in een dubbel duel met Drechtstreek mag gaan uitmaken wie er gaat promoveren naar de eerste klasse. Sliedrecht heeft de laatste weken meer zelfvertrouwen gekregen en werkt vanuit een goede organisatie naar het ultieme succes toe. Drechtstreek zal zich optrekken aan het idee vanuit een underdog positie de strijd aan te gaan. ,,Ons voordeel is dat Sliedrecht moet en dat wij niet hoeven. Maar wel heel graag willen...", verwoordt de Papendrechtse coach Jan Kroos het treffend.

Prachtige herinneringen uit lang vervlogen tijden herleven nu teams uit Sliedrecht en Papendrecht (Drechtstreek) weer tegenover elkaar staan en in de finale van de nacompetitie gaan strijden om een plaats in de eerste klasse. Ooit, in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was een confrontatie tussen Sliedrecht en Papendrecht goed voor een overvol Slobbengors in Papendrecht. En ook op De Lockhorst stond het publiek minstens vier rijen dik om een glimp op te kunnen vangen van de titanenstrijd op het hoofdveld. Sliedrechtse voetbaliconen als Piet 't Jong, Aart en Cock Goedhart en Marcel Vlot bonden de strijd aan met mannen als Hans van Dongen en Bert Duthler en ongeacht de stand op de ranglijst, er was altijd sprake van een prachtige derby sfeer.

Hopelijk herleeft veel van die sfeer van toen in de beide wedstrijden, die Sliedrecht en Drechtstreek moeten spelen in de finale van de nacompetitie. De eerste wedstrijd is gisteren (donderdag) op De Lockhorst gespeeld (zie www.kompassliedrecht voor verslag) en de tweede wedstrijd is zaterdag op sportpark Oostpolder in Papendrecht waar de felbegeerde hoofdprijs, promotie naar de eerste klasse, binnen gehaald moet worden.

Lang lieten de mannen van trainer-coach Ron van den Berg de aanhang in spanning. Pas een kwartier voor tijd brak Göksel Cakir de ban en kon niet lang daarna Hakan Tokul de winst tegen Terneuzense Boys definitief veilig stellen. Logisch dat Ron van den Berg niet kon ontkennen opgelucht te zijn na een heet middagje op De Lockhorst: ,,Niemand zal ontkennen, dat wij de betere ploeg waren, maar we hadden de nodige moeite met scoren. En het zal niet de eerste keer zijn, dat onder die omstandigheden de goal aan de andere kant valt en dan wordt het helemaal erg moeilijk. Nu bleek, dat Terneuzense Boys niet meer de (veer)kracht had om een tegenoffensief in te zetten na de goal van Göksel en kwamen wij zeker na de 2-0 niet meer in de problemen. Maar we hebben nog steeds niets gewonnen en moeten nu in de twee wedstrijden tegen Drechtstreek maar aantonen, dat Sliedrecht de eerste klasse verdient."

Met Jordy de Jong terug in de basis na zijn hamstring blessure koos Van den Berg voor een aanvallend concept en zag wellicht tot zijn eigen verbazing dat collega Arie Dekker bij de Zeeuwse opponent uit Terneuzen juist vanuit een verdedigende doelstelling succes nastreefde. De gevaarlijke spits Ersahin bleef tot een kwartier voor tijd op de bank en ook aanvoerder en mannetjesputter Kees Duijtemeijer bleef aan de kant. Twee opgelegde kansen hadden Sliedrecht al voor de rust in veilige haven kunnen brengen. Oog in oog met uitblinker-doelman Heyman faalde Çakir door op het beslissende moment niet doeltreffend af te ronden. Later in de wedstrijd maakte de aanvalsleider van Sliedrecht deze misser ruimschoots goed. Hij zal ook in de dubbel met Drechtstreek van grote waarde kunnen zijn voor een team.

Beide wedstrijden hebben 14.30 uur als aanvangstijdstip.

advertentie
advertentie