Selectie dames Sliedrecht Sport met drie aanwinsten bijna compleet

2 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het damesteam van Sliedrecht Sport, uitkomend in de DELA-League, neemt steeds vastere vormen aan. Deze week werd namelijk overeenstemming bereikt met drie nieuwe speelsters: Bianca Gommans, Celia Diemkoudre en Inge Molendijk. Daarmee komt de selectie voor het nieuwe seizoen op elf speelsters en wordt er op dit moment alleen nog gezocht naar een goede invulling van de diagonaalpositie.

De 23-jarige passer-loper Bianca Gommans zal de vrijgevallen plaats van routinier Fanny Lafeber gaan invullen en complementeert daarmee het kwartet passer-lopers. Bianca begon haar volleybalcarriére bij Gemini Kangeroes en via Rijnmond, met trainster Saskia van Hintum, heeft zij bij Longa en Alterno op het hoogste niveau in Nederland gespeeld. Bianca zal de concurrentie aangaan met Shannon Gerhardt, Pamela Domselaar en Esther van Berkel, die allen ook volgend seizoen weer in de Sliedrechtse sporthal te bewonderen zijn.

Op de diagonaal positie krijgt het team versterking van Jong Oranje International Celia Diemkoudre. Op deze positie vertrekt bij Sliedrecht Sport niet alleen Karine Muijlwijk, die inmiddels een contract heeft afgesloten bij het Duitse Aurubis Hamburg van haar voormalige trainer Jean- Pierre Staelens, maar ook Laure Obelink zal niet meer terugkeren in de selectie van volgend jaar. De 18-jarige Celia speelde afgelopen seizoen bij de kampioen in de B-League Dynamo uit Apeldoorn en zal derhalve in het komende seizoen haar voormalige ploeggenoten tegenover zich treffen in de competitie, aangezien deze ploeg de plaats inneemt van het vrijwillig gedegradeerde Capelle. Door het vertrek van Karine en Laure is trainer Meino Rozendal op dit moment nog op zoek naar versterking op de diagonaalpositie.

Spelverdelend zal er in het komende seizoen, naast Florieke Eggermont, ook een beroep kunnen worden gedaan op Jong Oranje International Inge Moldendijk. Zij is daarmee de opvolgster van Nikki Hoevenaars die op een lager niveau zal gaan volleyballen. De 18-jarige, 1.84 m lange, speelster uit Lattrop Breklenkamp is afkomstig van Alterno en speelde daarvoor bij Set-Up en HAN volleybal. In die periode was ze ploeggenote van Samanta Jimenez en Lynn Thijssen waarmee ze komend seizoen dus herenigd zal worden.

Middenspeelster Brecht Gijsbertsen en aanvoerster Mariska Koster maken het geheel compleet en zullen ook in het nieuwe seizoen weer van de partij zijn in Sliedrecht. Voor Brecht zal gelden dat zij bij aanvang van de competitie niet aanwezig zal zijn in Nederland vanwege haar studie die zij op dat moment in Australië volgt. Zij zal zich echter in november weer aansluiten bij de ploeg.

De ploeg zal de komende weken al in de nieuwe samenstelling trainen voordat er genoten kan worden van een verdiend zomerreces waarna de draad medio augustus weer opgepakt zal worden.

Foto 1: Bianca Gommans

Foto 2: Inge Molendijk

Foto 3: Celia Diemkoudre

advertentie
advertentie