Sliedrecht verwerft zich riante uitgangspositie

31 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Honderden luidruchtige toeschouwers op De Lockhorst zagen gisteren Sliedrecht de eerste wedstrijd om promotie naar de eerste klasse met 3-1 winnen van Drechtstreek. In cijfers een overtuigende zege, maar op het veld was het verschil minder groot. Beide ploegen hadden een paar kansjes in de eerste helft die onbenut bleven. Tot Roy Leeuwestein vlak voor rust een vrije trap achter de doelman schoot. Een flinke opsteker voor de thuisploeg, die met dit steuntje in de rug in de tweede helft wel een veldoverwicht wist te creëren. Jordy de Jong maakte na ruim 20 minuten de 2-0, een riante uitgangspositie voor de blauw-witten. Jorn van Drimmelen zorgde echter, middels een kopbal, al heel snel voor de aansluiting voor Drechtstreek: 2-1. In de 75ste minuut vergrootte Levy Liesdek de promotiekansen van zijn ploeg weer door de eindstand op 3-1 te zetten.

Ondanks de mooie uitslag weet de ploeg van Ron van den Berg dat een feestje nog niet op z'n plaats is. Beide ploegen zijn duidelijk aan elkaar gewaagd zijn en bovendien mag Drechtstreek van het thuisvoordeel genieten. De wedstrijd in het Papendrechtse Oostpolderpark begint om 14:30 uur.