Activiteiten met Pinksteren in de Hollandse Biesbosch

6 juni 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Tijdens Pinksteren worden in de Hollandse Biesbosch een aantal leuke kleinschalige evenementen en dagelijks rondvaarten aangeboden. Daarnaast is er in Biesboschcentrum Dordrecht een nieuwe tentoonstelling te bezoeken.

Op eerste Pinksterdag wordt tussen 10.00 en 16.00 uur de kudde van de Hollandse Biesbosch geschoren en zijn ern demonstraties spinnen en weven van een Dordtse weefclub. Voor 1 euro kunnen kinderen een workshop volgen waarin ze zelf van vilt leuke dingen maken. Op tweede Pinksterdag is er vanaf 10.00 uur een roofvogeldemonstratie. Meerdere roofvogels, zoals valken en uilen, kunnen van dichtbij worden bezichtigd. De valkenier vertelt 'samen met de vogels' over hun bijzonderheden. Beide evenementen vinden plaats in natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. Toegang is gratis.

Biesboschcentrum Dordrecht heeft een nieuwe tijdelijke tentoonstelling 'Zicht op Water'. In deze interactieve tentoonstelling worden alle aspecten van water op een speelse manier belicht. Wat is water eigenlijk? Waar gebruiken we het voor? Waarom is water belangrijk? Hoe wordt drinkwater gemaakt en hoe wordt het afvalwater weer gezuiverd? Wat zijn de effecten van de klimaatsveranderingen? Hoe zit het met de verdeling van schoondrinkwater wereldwijd? Door aan schijven te draaien en klepjes te openen, krijgt de bezoeker antwoord op deze en vele andere vragen. Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt in samenwerking met Weizigt NMC. Toegang is ook hier gratis.

Het hele Pinksterweekend zijn er Rondjes Hollandse Biesbosch te maken met de Halve Maen of de Sterling, de fluisterboten van Biesboschcentrum Dordrecht. Bij mooi weer varen de rondvaartboten meerdere keren per dag. Voor de exacte tijden en reservering: 078-630 5353 of info@biesbosch.org. Vertrek vanaf Baanhoekweg 53, Dordrecht.

advertentie
advertentie