Ouder Kinderdag bij v.v. Sliedrecht

7 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sedert vele jaren koestert v.v. Sliedrecht de traditie dat op de slotdag van het voetbalseizoen de pupillen het in spectaculaire wedstrijden opnemen tegen hun eigen ouders. ,,Het is een mooie gelegenheid voor de ouders, die het hele jaar door kritiek leveren langs de lijn, om het nu zelf maar eens te laten zien. Ooit ontstaan uit een geintje, maar inmiddels uitgegroeid tot een mega spektakel met alles-erop-en-eraan'', vertelt organisator/inspirator John van der Heiden werkt over de Ouder Kinderdag die op zaterdag 11 juni gehouden wordt.

Door Wim van Mourik

Van der Heiden werkt samen met zijn "Dream Team'' al vele maanden lang koortsachtig en zeer gedreven toe naar de dikomrande datum van zaterdag 11 juni wanneer de Ouder Kinderdag het hoogtepunt van het seizoen binnen de jeugdafdeling zal gaan worden. Het "moment-suprême'' van de dag, omstreeks 16.00 uur, is de overhandiging van de Gouden Cheque aan een vertegenwoordiger van het Sophia Kinderziekenhuis uit Rotterdam. Dan wordt ook de opbrengst bekend gemaakt van de actie "Gezonde maatjes voetballen voor zieke kameraadjes". Een actie waarbij de pupillen van de v.v. Sliedrecht tot en met de slotdag 5000 loten proberen te verkopen. Om de actie extra luister bij te zetten hebben veel sponsors mooie prijzen beschikbaar gesteld zoals een MC Multicycle Synergy CAE dames- of herenfiets (waarde € 3300,-), een houten tuinset, een Play Station, een Wii en nog heel veel meer.

De organisatie is trots op het feit, dat het jaarlijkse ochtendje voetbal van de ouders tegen hun kinderen is uitgegroeid tot een spektakel. Van der Heiden: ,,Er zal flink aantal attracties op het sportpark staan, waarbij iedereen zich naar harte lust kan uitleven. Te denken valt aan een groot springkussen, een stormbaan, een panna-kooi (speciaal voetbalveldje met kleine doelen), een voetbalwand, de door Marco Lauter geleide Airbrush demonstratie, verder nog een palingrokerij, een pop-corn kraam. Eigenlijk teveel om op te noemen."

Extra hoogtepunt van de dag is de speciale superfinale, die het G-team zal spelen tegen een combinatie van de dit seizoen zo succesvolle teams van Sliedrecht 1 (pas gepromoveerd naar de eerste klasse) en kampioen Sliedrecht 2. Deze wedstrijd vindt plaats op het hoofdveld van sportpark De Lockhorst.

Deze enerverende dag zal uiteindelijk worden afgesloten met een gezellige barbecue, speciaal voor de pupillen, hun ouders en grootouders en verder het leger van vrijwilligers die garant hebben gestaan voor deze Ouder Kinderdag.

Aanvang van de eerste wedstrijden: 9.30 uur.

advertentie
advertentie