Dorpswandeling met drie gidsen

7 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In Sliedrecht wordt als proef een dorpswandeling georganiseerd over de zogenaamde Oude Uitbreiding. De Historische Vereniging Sliedrecht heeft een wandeling opgesteld die start in het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101. Op zaterdag 18 juni, 14:00 uur dienen belangstellenden in het museum aanwezig te zijn.

Na een inleiding vertrekken de deelnemers onder begeleiding van drie gidsen: Annelies van den Dool, Wout van Rees en Remco van de Ven. Tijdens deze dorpswandeling worden allerlei wetenswaardigheden verteld over de oorsprong en de bebouwing van de Oude Uitbreiding. ,,Een verhaal over de mensen die het plan van deze uitbreiding hebben bedacht. De architectuur en de markante bewoners van het eerste uur, u hoort het allemaal", belooft Remco van de Ven.

De dorpswandeling is bedoeld voor inwoners van Sliedrecht die er wel eens iets meer van willen weten en eigenlijk niet voor Sliedrechters die het gebied al van haver tor gort kennen.

De kosten van de dorpswandeling bedragen twee euro per persoon. Eén euro voor de toegang van het Sliedrechts Museum en één euro voor de Historische Vereniging. Er kunnen maximaal vijftig personen aan de wandeling deelnemen. De dorpswandeling wordt gezien als een proef. Als de proef zal slagen kunnen er meer rondleidingen met gidsen georganiseerd gaan worden. Als de weersvoorspelling aangeeft dat het zaterdag de 18e juni de hele dag zal gieten van de regen gaat het niet door. Maar door een klein buitje laten de deelnemers en de gidsen zich niet afschrikken. De wandeling zal ongeveer anderhalf uur duren. Voor deelname aanmelden bij Wout van Rees, telefoon 0184 414287 tussen 10:00 en 12:00 uur, tot en met vrijdagmorgen 17 juni.

advertentie
advertentie