Internetquiz op site Biesbosch

7 juni 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Op de officiële website van het Nationaal Park De Biesbosch (www.np-debiesbosch.nl) kunnen bezoekers sinds kort doorlinken naar een quiz. De quiz is gemaakt om het Europese project STEP onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

STEP (Sustainable Tourism in Estuary Parks) is een samenwerkingsproject van Parkschap Nationaal Park de Biesbosch met de Polders van Kruibeke in Vlaanderen en Nationaal Park De Broads in Engeland. Met Europese financiering voeren deze drie gebieden een aantal projecten uit op het gebied van duurzaam toerisme. Voor de Biesbosch gaat het onder meer om het verduurzamen van toeristisch-recreatieve ondernemingen, nieuwe vaar-, fiets- en wandelroutes met gps-technieken, en het creëren van kleinschalige overnachtingsmogelijkheden.

Informatie over de voortgang van de duurzaam toerisme projecten is te vinden op de website van het project: www.step-projects.eu. Deze website is nu nog Engelstalig, maar over enkele weken gaat de site ook in het Nederlands de lucht in. De quiz is wel al in het Nederlands te maken. De vragen zijn niet moeilijk en gaan over de drie deelnemende gebieden in STEP. De winnaars staat een buitenlands reisje voor twee personen naar Antwerpen/Kruibeke of Norwich/de Broads te wachten. Wie vanuit Engeland of België deelneemt kan een reis naar de Biesbosch winnen, met overnachting in een duurzaam hotel en met duurzame activiteiten als kanoën, fietsen en een rondvaart met een fluisterboot.

advertentie
advertentie