Waterschap Rivierenland verscherpt toezicht op vaarwegen

7 juni 2011 om 00:00 Nieuws

REGIO - Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor de veiligheid op het water van De Linge en op vaarwegen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Daarom houdt het waterschap hier toezicht, zeker in drukke periodes. In het Hemelvaartsweekend heeft Waterschap Rivierenland toezicht gehouden op De Linge en het Kanaal van Steenenhoek. Tijdens het weekend zijn veel overtredingen geconstateerd, die veel gevaarlijke situaties opleverden. Het waterschap gaat daarom het toezicht op de vaarwegen de komende tijd verder verscherpen.

De overtredingen waren zeer divers van aard. Zo waren er verschillende snelheidsovertredingen, werden schippers bekeurd voor het varen door rood licht en werd één schipper bekeurd omdat hij gaan vaarbewijs had. Deze schipper kreeg een boete van 700 euro, omdat hij ook het rode licht negeerde en te snel voer. Daarnaast heeft een aantal vissers proces-verbaal gekregen omdat ze teveel hengels gebruikten.

Op zaterdagavond is een kleine motorboot gezonken. De motorboot maakte water doordat er te veel opvarenden aan boord waren. Waterschap Rivierenland heeft, in samenwerking met de brandweer, de motorboot geborgen. Deze vormde namelijk een blokkade voor ander vaarverkeer. De kosten voor het bergen zullen worden verhaald op de eigenaar van de motorboot.

advertentie
advertentie