Chillen bij Baggerpop

10 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na al het sjouwen over de braderie, de IHC Merwede-werf en langs de route van de wielerronde is het 's middags tijd om te chillen bij het Baggerpop festival op het Dr. Langeveldplein. Tussen 12.30 uur betreden achtereenvolgens de volgende bands de Baggerbühne: Straight Unicorn, Big Dutch, Want Want (vervangt Bas Paardenkooper), XL, Stripped, Loos Alarm en The Dark.

Nieuw in dit rijtje dus de Nederlandse band 'Want Want' als vervanger van Bas Paardenkooper die moest annuleren. Want Want maakt Nederlandstalige powerpop en is bekend van de single Heleen die alleen op vinyl werd uitgegeven. 3FM heeft Want Want inmiddels opgepikt en had de band tot eerste Serious Talent van 2010 gebombardeerd. De single Heleen is toen veelvuldig te horen geweest op de zender en groeide uit tot culthitje. Tegenwoordig is de hit Kip, Paard, Koe veel te horen op 3FM en TMF.nl.,,De muziek van Want Want is niet zo serieus als die van andere Nederlandstalige bands. Popmuziek is wat mij betreft vooral heel leuk", zo meent zanger Mellema. Waar bands als bijvoorbeeld (het Amerikaanse) 'Weezer' grossieren in liedjes waarin de zanger het steeds net niet treft in het leven, doet Want Want dat ook, met een zelfde knipoog. ,,Al zijn onze liedjes niet geschreven met het uitgangspunt humoristisch te zijn. Maar ze relativeren de beschreven situaties wel."

In Nederland kennen we de term 'powerpop' maar nauwelijks. Daar gaat met de release van Kip, Paard, koe en Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben van het Zwolse kwartet Want Want verandering in komen. Het door voormalig Skik-frontman Daniel Lohues geproduceerde debuut van de band rond Mellema rockt, is tegelijkertijd poppy en staat bol van herkenbare, maar steevast originele teksten.

advertentie
advertentie