Prijsuitreiking fotowedstrijd Mensen van de Drechtsteden

10 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / REGIO - In de bibliotheek van Zwijndrecht, Norderstedtplein 8 wordt zondag 19 juni om 14.00 uur bekend gemaakt wie de fotowedstrijd Mensen Van De Drechtsteden heeft gewonnen. De jury, bestaande uit Johan Lavooi, wethouder Cultuur van Sliedrecht en de fotografen Jan Tito en Megin Zondervan, heeft de moeilijke taak gehad om uit ruim 200 ingezonden foto's een keuze te maken. Ze hebben twintig foto's genomineerd, die nu te zien zijn op de website www.drechtstedenkijkt.nl.

Van de genomineerde foto's wordt een kleine tentoonstelling gemaakt die na de zomer in de verschillende Drechtsteden te zien zal zijn. Er zijn twee leeftijdscategorieën: tot en met 16 jaar en 17 jaar en ouder. In beide categorieën is er een eerste prijs van €250, een tweede prijs van €150 en een derde prijs van € 100. De prijzen worden uitgereikt door de wethouder Cultuur van Zwijndrecht, de heer Elbert Vissers.

Het thema van de wedstrijd was 'Mensen van de Drechtsteden'. Op de foto moesten één of meerdere mensen staan op een plek ergens in de Drechtsteden. Dit kon bijvoorbeeld de eigen straat zijn, een schoolplein, een gebouw of ergens buiten in de polder of langs het water. Tussen de inzendingen zitten portretfoto's, groepsfoto's en actiefoto's.

De fotowedstrijd is onderdeel van het project Drechtsteden Kijkt dat in 2011 in opdracht van de Drechtsteden wordt georganiseerd door Kunstgebouw, de provinciale organisatie voor kunst en cultuur in Zuid-Holland. Het is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de Drechtsteden, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Dordrecht.

Meer informatie op www.drechtstedenkijkt.nl.

advertentie
advertentie