Drivexperience en open dag bij politie

10 juni 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Hardinxveldse wethouder T. Boerman en commissaris van politie P.M.A. Homminga openen zaterdag 18 juni The DriveXperience en de open dag van de politie op rond het politiebureau van de Unit Verkeer aan de Houtschelf 1 in Hardinxveld-Giessendam. The DriveXperience is een verkeersevenement speciaal voor jonge autorijders. De jonge autorijders hebben op 18 juni een praktijkdag waarin ze ervaren hoe goed ze zijn als autorijder en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. De politie sluit bij dit evenement aan met een open dag over verkeer. De opening is om 09.30 uur en de dag eindigt om 15.30 uur.

The DriveXperience is een praktische, leerzame en ook leuke praktijkdag voor jonge autorijders. Voorwaarde is dat de jonge autorijders tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald en sindsdien zelfstandig al rijervaring hebben opgedaan. Aanmelden voor deze dag kan via internet op www.jongeautorijders.nl en op www.thedrivexperience.nl . Na aanmelding ontvangen de deelnemers een eigen inlogcode waarmee ze op via internet enkele tests kunnen doen die laten zien wat voor soort autorijder ze zijn. Na deelname aan de dag krijgen ze weer een nieuwe inlogcode om nogmaals een leerzame toets via internet te doen.

Tijdens de open dag geven politiemensen van het Verkeershandhavingsteam en de Regionale Verkeersondersteuning de bezoekers een ruime inkijk in het thema verkeer. Ook bergingsbedrijven en Verkeersschool Nederveen komen naar de open dag. Verder krijgen de bezoekers informatie van Rijkswaterstaat, Veilig Verkeer Nederland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid. Medewerkers van de Verkeersinformatiedienst komen vertellen hoe nu precies deze verkeersinformatie tot stand komt en wat dynamisch verkeersmanagement is.

In de buurt van het bureau aan de Houtschelf 1 in Hardinxveld-Giessendam is maar beperkt gelegenheid voor het parkeren van auto's. Daarom is het verstandig dat bezoekers komen met de fiets of brommer. Auto's kunnen het terrein bereiken door het industriegebied op te rijden via de Nieuweweg/Hakgriend. De Houtschelf langs het bureau en het fietspad naar de Sluisweg, dat voor het parkeerterrein bij het bureau langsloopt, zijn afgesloten voor verkeer. Wel is de parkeerplaats van Manhattan Style gewoon bereikbaar omdat de winkel op 18 juni open is.

advertentie
advertentie