Een nacht bidden voor Vervolgde Kerk

10 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Rehoboth Sliedrecht houdt in de nacht van 17 op 18 juni een Nacht van Gebed. Christenen uit de omgeving worden uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen in Irak in het bijzonder en andere landen in het algemeen. De Nacht duurt van 20.00 tot 04.00 uur en wordt gehouden in de P.C. Hooftlaan 1.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De Nacht wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België. We bidden juist 's nachts omdat dan veel vervolgde christenen het moeilijk hebben. Dan slaat de twijfel toe'', zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. ,,Bovendien zien we in de Bijbel dat veel christenen 's nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente 's nachts voor hem en kwam hij vrij.''

Open Doors heeft een dvd en een informatiemap beschikbaar gesteld. Ieder gebedsblok wordt ingeleid door een kort filmfragment. Dit jaar staat de Nacht van Gebed in het teken van 'Bidden voor Ninevé'. ,,De stad Ninevé - het huidige Mosul in Irak - was in de tijd van Jona al een bolwerk van het kwaad. Jona werd niet voor niets door God naar de stad gestuurd om Zijn boodschap te brengen. Ook nu krijgen Irakese gelovigen in Bagdad en Mosul te maken met gewelddadigheden. Velen vluchtten weg, anderen twijfelen. Vertrekken ook zij naar een veiligere plek? Daarnaast staat Ninevé symbool voor al die andere plekken waar christenen vervolgd worden vanwege hun geloof."

advertentie
advertentie