29e Ronde van Sliedrecht

11 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Merwestraat is zaterdag weer startpunt en finish van de Wielerronde van Sliedrecht. Het parcours voert verder door de straten A. Volkersingel, Albrechtplein en Middeldiepstraat. Om 12.00 uur starten de nieuwelingen met hun 45 kilometer. De sportklasse, die 40 kilometer zal afleggen, start om 13.30 uur en om 14.30 uur vertrekken de elite/beloften voor hun 90 kilometer koers.

Bij de nieuwelingen zal onder andere Patrick Kramer van start gaan. De naam Kramer is een begrip binnen de regio. Naast broer Erik maakt Patrick deel uit van wielerclub DRC De Mol. Hij heeft diverse NK's afgesloten met een medaille. Bij de sportklasse rijden diverse Sliedrechtse renners mee. Zeker zijn de deelname van Henk van Ballegooien, Leroy Zondag en Jaap Visscher. Bij de elite/beloften komen Ronald Roos, Edwin Wielink en Peter Israel aan de start. Deze rijders hebben vorig jaar mede gestreden om de overwinning. De organisatie weet zich verzekerd van een flink peloton toprenners: zo'n zeventig elite/beloften renners verschijnen zaterdag aan de start in Sliedrecht.

,,Of dit volgend jaar weer zal lukken is maar zeer de vraag", uit organisator Henk Boer zijn grote zorg. ,,Mede door het wegvallen van subsidie vanuit de gemeente via de Stichting Sportraad Sliedrecht wordt het organiseren van een wielerronde bijzonder problematisch. Of we de dertigste ronde gaan halen is maar de vraag."

Voor deze 29ste editie is in ieder geval de Dikke Banden Race al geschrapt. ,,De ideeën van de Rabobank wat betreft dit fenomeen zijn niet de ideeën van het comité. Wij betreuren uiteraard deze gang van zaken", aldus Boer. Wel zegt Boer verheugd te zijn over de samenwerking met de ondernemers van de Kerkbuurt (braderie) en de horeca (baggerpop). ,,Misschien bloeit hier iets moois uit voort."

advertentie
advertentie