Tiende Lingewaalloop in Herwijnen

13 juni 2011 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN - In Herwijnen vindt zaterdag 25 juni De Lingewaalloop plaats. Deze wedstrijd is de vijfde in een serie van acht die samen het Univé Grote Rivieren Loopcircuit vormen. De organisatie viert een lustrum want de loop wordt voor de tiende keer gehouden.

Het parcours van de Lingewaalloop is één van de zwaarste van de serie. De lopers moeten tot drie keer toe een korte, maar steile klim maken, de dijk op. Ook het warme weer zorgde de afgelopen jaren voor extra zware omstandigheden. Er is kleed- en douchegelegenheid in de gymzaal tegenover voetbalvereniging Herovina aan de Zworrelstraat in Herwijnen.

De afgelopen twee edities van de Lingewaalloop was Nabil Karimi bij de mannen de snelste deelnemer en Rianne Kremers bij de vrouwen. Ook dit jaar zullen beide atleten van start gaan. Mogelijk dat Karimi een aanval kan doen op zijn eigen wedstrijdrecord uit 2009 (33:00). Bij de vrouwen staat de beste tijd al acht jaar op 37:45. Verbetering van een record levert €50 op.

Uiteraard worden ook andere lokale toplopers als Wilfred Verhagen, Fouad Fertoute, Aissa Margoum, Rene Stam en Hafid Chaaby aan de start verwacht. Bart Wassenberg, Peter Heusschen, Marc Boes en Rik Wolswinkel, allen lopers die in de 33 minuten kunnen lopen, hebben reeds ingeschreven.

Bij de vrouwen hoopt de organisatie, naast Kremers, op de aanwezigheid van vaste atletes van het circuit als Birgit Santiago-van de Heuvel, Cora Vlot, Frauke van Boekel en Anne Zijderveld.

Voor de 3 beste wedstrijdatleten in elke categorie is een geldprijs beschikbaar. Tevens is er voor iedere deelnemer een uniek T-shirt. Voorinschrijven kan tot en met 21 juni via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven is op de wedstrijddag zelf uiteraard ook mogelijk, bij v.v. Herovina. De inschrijfkosten bedragen voor leden van de Atletiekunie: € 4,00 (bij na-inschrijving € 5,00) en voor de overige lopers / afstanden: € 5,00 (tot 16 jaar: € 2,00).

Meer informatie: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

advertentie
advertentie