Ars Musica koorschool bouwt een orgel

14 juni 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Koorschool Ars Musica voert op zaterdag 25 juni het educatieve Singspiel 'Wij bouwen een orgel' uit. Twee orgelbouwers doen met hulp van twee helpers het orgelbouwproces uit de doeken, waarna diverse orgelpijpen zich in eigen persoon zullen laten horen. De artistieke leiding is in handen van Marjon van der Linden en Gerben Budding begeleidt de Koorschool op het Naberorgel in de Grote Kerk van Sliedrecht.

In het Zangspel 'Wij bouwen een orgel' worden de luisteraars door de orgelbouwers en de helpers meegenomen in het proces van het bouwen van een orgel. Nadat de orgelpijpen zijn gebouwd, treden diverse zangers van de Koorschool op als verschillende orgelstemmen, zoals de Prestant, de Fluit en de Trompet. De overige zangers hebben een reflecterende 'koorrol'. Aan het eind klinkt het gebouwde orgel met zijn verschillende registers in volle glorie.

'Wij bouwen een orgel' kan worden aanschouwd door kinderen vanaf 4 jaar, maar het is ook voor volwassenen interessant om dit muzikale spektakel mee te maken.

Op zaterdag 25 juni zijn belangstellenden welkom in de Grote Kerk in Sliedrecht, Kerkbuurt 131. Het concert begint om 11.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop via www.stichtingarsmusica.nl 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Bij de ingang van de kerk kosten de kaarten 6,50 euro en 4,50 euro.

De Ars Musica Koorschool is een jeugdkoor voor zangers van 7 tot en met 15 jaar. Wekelijks wordt met en door de zangers enthousiast gerepeteerd. Hierbij wordt gewerkt aan interne scholing, stemvorming en muziektheorie om plezier in en kwaliteit van zingen samen te laten gaan. Er zijn op dit moment drie repetitielocaties: Ridderkerk, Gouda en Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie